
Tid: 30 min. I alt: 1½ time. 4 portioner
# Ingredienser
1 stor kylling à 1500 g
50 g smør
1 spsk olie
2 dl finhakket løg
4 flåede tomater
ca. 4 tsk karry
2 laurbærblade
½ tsk nelliker
½ tsk koriander
ca. 5 dl bouillon
1½ dl creme fraiche
salt
TILBEHØR:
Løse ris.
* Tilberedning
Del kyllingen i 8 stykker.
Brun stykkerne i gyldent smør tilsat olie. Tag dem op.
Svits hakkede løg i fedtstoffet til de er klare.
Tilsæt karry og lad det svitse lidt med, inden flåede
ituskårne tomater,
øvrige krydderier, bouillon og creme fraiche tilsættes.
Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, tilsæt salt og
dæk retten med låg.
Småsnurrer ca. 45-60 min til kødet er meget mørt.
Smag retten til og spæd evt. lidt mere bouillon ved.
SERVERING:
Server retten i gryden eller i dybt fad og giv løse ris til.
EKSTRA TILBEHØR:
Man kan give mango chutney, torristede jordnødder og
ekstra karry udrørt i lidt bouillon til retten.
VARIATION AF TILBEHØR:
1: Brune upolerede ris, som fås i specialforretninger og
helsedepoter har mere smag end de hvide.
Disse ris har meget længere kogetid ca. 1½ time.
De koges i rigeligt vand, ca. dobbeltmængden af risen.
2: ristede bananer: Flæk ikke for modne bananer på langs.
Rist dem gyldne på begge sider i olie.
Drys lidt karry over, mens de rister.
Dryp lidt citronsaft over ved anretningen.
3: Vil man gøre retten ekstra fyldig, kan man også sætte
skåle
med terninger af tomat, grøn peberfrugt og
æbler dryppet med citronsaft på bordet.
TIPS:
Til bouillon kan evt. bruges hønsebouillonterninger.
Henkogte tomater fra dåse kan anvendes i stedet for friske.
Koriander kan udelades.
Opdateret: 14/09/2025