Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad 

 
Tid: 45 min. I alt 1 time 30 min. 3-4 portioner
 
# Ingredienser
1 stor svinemørbrad
20 g smør
salt, peber
Fars:
300 g hakket kalve- og flæskekød
½ tsk paprika
ca. ¼ tsk merian
ca. ¼ tsk knust kommen
1 lille revet løg
salt, peber
1-2 spsk vand
3 plader frossen butterdej
Sammenpisket æg til pensling
TILBEHØR:
tomatspaghetti
reven ost
salat.

 
* Tilberedning
Puds mørbraden af for sener og hinder.
Brun den i smør på alle sider. Drys med salt og peber. Lad den afkøle.
Ælt farsen sammen af de nævnte ingredienser.
Optø butterdejen. Læg to plader side om side, let taglagt på den lange led.
Pensl med vand på det stykke, hvor den lægges over hinanden.
Rul dejen ud, så den er lige så bred som den resterende plade er lang.
Læg denne plade for enden af dejen. Pensl med vand.
Rul hele stykket ud, så det måler ca. 35 x 25 cm.
Smør halvdelen af farsen midt på dejen. Læg mørbraden over.
Fordel resten af farsen over. Tryk farsen godt fast om mørbraden. Buk dejenderne ind.
Pensl med æg. Fold den ene side ind over farsen. Pensl med æg.
Fold den anden side over og tryk dejen let til.
Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på en usmurt bageplade. Pensl med æg.
Bag brødet midt i ovnen ved 225°C i 35-45 min, afhængig af mørbradens størrelse.

 
SERVERING:
Anret mørbraden på et skærebræt og skær for ved bordet.
Byd tomatspaghetti, reven ost og salat til.

 
Tomatspaghetti:
1 stort finthakket løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 ds flåede tomater
1 lille ds koncentreret tomatpuré
1 dl bouillon
salt, peber
½ tsk provence krydderi
250-300 g spaghetti.
*
Det finthakkede løg svitses i olie, til det er klart og gyldent.
De flåede tomater hakkes lidt i dåsen og blandes i gryden sammen med knust hvidløg, tomatpuré, bouillon og krydderier. Saucen småkoger 10 min.
Spaghetti koges efter opskriften på pakken og hældes til afdrypning.
Blandes med tomatsaucen.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Server retten med kartoffelsalat eller smørvendte, persilledryssede kartofler, årstidens grønsager og

 
Rødvinssauce:
Svits 2 dl frosne suppeurter og 1 hakket løg i smør.
Drys 1 spsk mel over og rør, til det er opsuget.
Tilsæt 2-3 dl rødvin og 1-2 dl bouillon. Kog saucen 15 min.
Findel den i blender el. purer den gennem en sigte.
Kog saucen igennem med ½-1 dl piskefløde. Tilsæt kulør, salt og peber.
Er saucen for tyk, spædes op med rødvin.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙