Tid: 15 min. I alt: 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 kg culotte (trekantsteg)
salt, peber
1 fed hvidløg
25 g smør
SAUCE:
3-4 dl bouillon og/eller rødvin
krydderbuket af:
1 dusk persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
salt, peber
evt. jævning
TILBEHØR:
Brasede kartofler med hakket persille
Haricots verts
Sauce.
NB: Læs »TIPS« inden du køber og tilbereder culotte.
Stegning af store og små culotter er ikke ens,
derfor er der to anvisninger på stegningen.
* Tilberedning
STORE CULOTTER:
Som regel er fedtlaget for tyndt forrest på culotten.
Bed derfor slagteren lægge et stykke krølfedt der og
fastgør det med kødpinde.
Rids fedtet i rudemønster.
Gnid kødet med salt, peber og et fed overskåret hvidløg.
Læg det på ovnristen over bradepanden og fordel smørklatter
over.
Sæt kødet midt i ovnen ved 225°C i 10 min.
Dæmp varmen til 160°C og videresteg kødet 20-30 min
afhængigt af tykkelse.
Grillsteg kødet de sidste minutter, hvis fedtet ikke er sprødt
og gyldent.
Tag kødet ud og lad det hvile 10 min på skærebrættet,
så det kan samle saften inden udskæring.
SAUCE:
Kog bradepanden af med bouillon og/eller rødvin.
Hæld afkoget gennem en sigte op i en kasserolle.
Tilsæt krydderbuket og lad saucen småkoge 5-10 min. Smag
til.
Fjern krydderbuketten og server den som skysauce eller
pisk lidt jævning i af 1-2 tsk mel udrørt i lidt bouillon/
rødvin.
SMÅ CULOTTER på 600 g og derunder:
Forbehandl culotten som store culotter.
Læg den på grillristen og sæt den midt i ovnen under en
forvarmet grill.
Steg culotten med ovndøren på klem eller ventil åben i ca.
10-15 min.
SERVERING:
Udskær ikke culotten fra den brede ende.
Læg mærke til muskeltrådene og skær kødet lidt på skrå i
tynde skiver.
Se billedet.
TIPS:
Culotten sidder på den øverste del bagest på tykstegen og
ender i en spids over halestykket.
Culotter kan variere meget i størrelse og skal derfor ikke
steges ens.
Det er derfor meget svært at give stegetid på culotte,
så tiderne er kun retningsgivende.
Culotten er faktisk noget af det kød, inden for den røde
sektor,
som har mest smagsfylde, og som regel ikke så dyrt som
oksefilet.
Opdateret: 14/09/2025