
Tid: 30 min. I alt: 2 timer. 4 portioner
# Ingredienser
1½ kg rullesteg af svinebov eller nakkekam
40 g smør/margarine
FYLD:
2 syrlige æbler
2 mellemstore løg
25 g smør/margarine
salt, peber
½-1 tsk karry
KARRYSAUCE:
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 porre
1-3 tsk karry
salt, peber
4-5 dl bouillon
1-2 spsk mel
½ dl piskefløde
TILBEHØR: Løse ris, karrysauce.
* Tilberedning
Få slagteren til at udskære en pæn rullesteg.
Tilbered selv fyldet.
Skær de skrællede æbler i terninger. Hak løgene.
Svits begge dele i smør indtil løgene er klare.
Drys karry over, og lad det brænde af.
Smag fyldet til med salt og peber.
Fordel denne blanding på kødet.
Rul det fast sammen og fastgør med kødpinde.
Ombind eventuelt også med bomuldsgarn.
Brun stegen på alle sider i smør/margarine.
Tag den op, når den er brunet.
Svits finhakket hvidløg og skalotteløg i gryden.
Tilsæt finsnittet porre.
Drys karry over når løgene er klare, og lad det brænde af.
Tilsæt bouillon og læg stegen tilbage i gryden.
Lad kødet mørne under låg ved svag varme.
Vend af og til stegen.
Steg 1-1¾ time afhængig af tykkelsen og kvaliteten.
Tag stegen op af gryden, når den er mør.
Pak den i folie og hold den varm.
Skum saucen for overflødig fedt.
Udrør mel med piskefløde og
tilsæt jævningen under konstant piskning.
Smag saucen til med krydderier og lad den småkoge 5 min.
Saucen kan sies, men det er ikke nødvendigt.
Fjern kødpinde og bomuldsgarn fra stegen.
SERVERING:
Skær stegen for i ikke for tykke skiver og
anret den på et varmt fad.
Løse ris og karrysauce serveres til.
VARIATION AF RETTEN:
Stegen kan fyldes med ristede tomater, hakkede brunede løg
og
knust hvidløg i stedet for æble/løg fyldet.
Stegen brunes og krydres med salt og paprika.
Tilsættes halv bouillon og tomatjuice.
Retten gøres færdig som beskrevet i opskriften og
serveres med løse ris.
TIPS:
Magert brystflæsk egner sig også til rullesteg.
Opdateret: 14/09/2025