Grillstegt lever

Grillstegt lever 

 
Portioner: 4
# Ingredienser
4 skiver kalvelever, 1½-2 cm tykke
salt
krydderolie med rosmarin:
4 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 tsk friskhakket rosmarin eller ¼ tsk tørret
1 fed knust hvidløg
friskkværnet peber.

 
TILBEHØR: Halve stegte æbler, stegte løg, grøn salat, flute.

 
* Tilberedning
Fjern hinden langs kanten af leverskiverne. Prik leverskiverne med en gaffel.
Læg dem i en skål. Rør marinaden sammen og hæld den over leveren.
Trækker mindst 2 timer i køleskabet, gerne længere.
Tag leveren op og aftør skiverne med papir fra køkkenrullen.
Grillsteg dem ret tæt ved gløderne 2-4 min på hver side, afhængigt af tykkelse.
Pensl et par gange med marinaden under stegning.
Drys salt på leveren mod slutningen af stegetiden.

 
SERVERING:
Server leverskiverne med hele grillstegte løg, halve grillstegte æbler,
grøn salat og flute.

 
Halve grillstegte æbler:
Halver æbler og fjern stilk, blomst og kernehus.
Bland 2 spsk olie med ½ tsk kanel og pensl æblerne.
Steg dem først med den buede side nedad. Pensles ofte.
Stegetid 2-3 min. på hver side, afhængigt af sorten.

 
VARIATIONER
Marinaden kan varieres med knust hvidløg, paprika, merian, timian eller
barbecuekrydderi.

 
GRILLSTEGT LAMMELEVER
Skær en lammelever (ca. ½ kg) i tykke skiver, ca. 1½ cm.
Hæld 3-4 spsk olie blandet med kværnet peber, ½ knust laurbærblad eller
½ tsk timianblade samt et finhakket skalotteløg over.
Marineres 1-2 timer. Grillsteges som kalvelever, ca. 2 min. på hver side.
Serveres med brøndkarse, kryddersmør og flute.

 
GRILLSTEGT KALVENYRE
En afpudset kalvenyre skæres i 1 cm tykke skiver.
Pensles med olie og drysses med salt og peber.
Grillsteges tæt ved gløderne ca. 2-3 min på hver side.
Serveres med grillstegte tomater, evt. champignon på spid, flute eller
bagt kartoffel og sennepssmør:
Smør rørt op med dijonsennep, revet skalotteløg, salt og citronsaft.

 
TIPS:
Grillsteg aldrig lever og nyre for længe, det skal være svagt rosa i midten,
ellers bliver det tørt og hårdt.
Nyre kan lægges i eddikevand 1 time, skylles og tørres.
Fjern ikke alt fedt på nyren inden stegningen, det giver nyren smag,
og gør den mere saftig.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙