Se også T-bonesteak
# Ingredienser
4 tykke skiver oksefilet med fedt ca. 200 g pr. styk
olie
salt, peber.
TILBEHØR:
Bagt kartoffel med danablusmør, estragonbønner.
* Tilberedning
Skær to snit i fedtkanten og bank kødet let med håndroden.
Aftør bøfferne med papir fra køkkenrullen.
Pensl dem med olie og steg dem 2-3 min på hver side, afhængigt
af tykkelsen og grillens varme. Drys salt og peber på under
stegningen.
SERVERING:
Server bøfferne med bagte kartofler med danablusmør og estragonbønner.
Danablusmør:
100 g smør
25 g danabluost
1-2 tsk engelsk sauce
½ fed knust hvidløg
citronsaft, salt, peber.
*
Rør smørret blødt. Mos osten gennem en sigte og rør det i
smørret.
Smag til med de øvrige ingredienser.
Estragonbønner:
Kogte, varme, afdryppede bønner holdes varme
på kanten af grillristen i en kasserolle.
Tilsættes 50 g smør, 1 fed knust hvidløg og 1 spsk hakket estragon.
Alt blandes godt
Bøfferne kan krydres med forskellige grillolier tilsat
krydderurter el. krydderier.
Læg evt. sarments de vigne (tørret vinranke) eller tørret
løvstikke
på gløderne lige inden stegningen.
T-BONESTEAK: Steges som bøf, blot en anelse længere, da de
er tykkere.
VARIATION AF TILBEHØR:
Entrecote kan også serveres med en lun flute, grøn salat og
hvidløgssmør:
Rør 125 g blødgjort smør med 1-3 fed knust hvidløg, hvid
peber, citronsaft og
2-4 dråber engelsk sauce.
Eller med grillstegte champignon og/eller løg,
foliekartofler se dette
Barbecuesmør:
Rør 125 g smør med 1-2 spsk koncentreret tomatpuré,
2 tsk barbecuekrydderi og 2 tsk revet skalotteløg.
Brøndkarse passer altid til entrecote.
T-bonesteak
Steges som bøf, blot en anelse længere, da de er tykkere.
Opdateret: 19/11/2025