Fyldt farssteg

Fyldt farssteg 

 
Tid: 30 min. I alt 1 time 30 min. 6 portioner
 
# Ingredienser
500 g hakket flæskekød
500 g hakket oksekød
3 dl havregryn
2 fed knust hvidløg
1, meget finthakket, mellemstort løg
1 bt hakket persille
1 spsk paprika
salt, peber
2 æg
4-6 spsk bouillon
3 hårdkogte æg
2-3 syltede agurker
35 g smør


Til skyen:
3 dl bouillon
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 dl hvidvin


SAUCE:
2 finthakkede skalotteløg
25 g smør
2 tsk paprika
Siet stegesky
Evt. lidt hvidvin
1 dl piskefløde
1 spsk Maizena
TILBEHØR:
Løse ris, årstidens grønsager.

 
* Tilberedning
Ælt det hakkede kød med alle ingredienser undtagen de sidstnævnte 3 ting.
Lad farsen trække 1 time i køleskabet. Smør et ovnfast fad.
Læg halvdelen af farsen på og form til et brød. Lav en fordybning i midten.
Skær enderne af æggene og agurkerne. Læg æggene i forlængelse af hinanden.
Læg en stribe fars ved siden af og læg agurkerne på farsen.
Fordel resten af farsen over. Klap den godt til og glat overfladen.
Læg tynde smørklatter over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 250°C i 15 min.
Hæld bouillon, tomatpuré og hvidvin ved og dæmp varmen til 175°C.
Videresteg brødet i ca. 45 min. Si skyen fra.
Lad stegen hvile i den varme ovn, mens saucen laves.

 
Sauce: Svits finthakket skalotteløg i smør.
Tag gryden af varmen og tilsæt paprika sammen med 1 spsk hvidvin og bland det godt med løgene.
Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt siet stegesky.
Tilsæt piskefløde og lad saucen indkoge ca. 10 min ved svag varme.
Udrør Maizena med 2 spsk hvidvin og lad saucen koge endnu 2 min.
Er den for tyk, spæd da op med lidt hvidvin.

 
SERVERING:
Skær kødet for ved bordet på et bræt.
Byd løse ris, årstidens grønsager og sauce til retten.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Flute eller kartoffelmos kan serveres til retten.
Bydes der på sidstnævnte, må saucemængden forøges, ved at man hælder lidt mere bouillon, tomatpuré og hvidvin ved kødet.

 
VARIATION AF STEGEN:
Æg og agurk udelades. Farsen tilsættes 10 hakkede oliven og 1 finthakket rød peberfrugt.
Skindet flåes af et stykke røget medister af god kvalitet, helst slagterens hjemmelavede.
Den lægges midt ned gennem farsen. Baconskiver lægges over i stedet for smør.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙