Portioner: 4
# Ingredienser
4 portions foreller 150-200 g rå fisk pr. voksen.
- Til børn er 75-100 g passende.
1 tsk timianblade
1 spsk hakkede citronmelisseblade
salt, peber
olie til pensling.
TILBEHØR: Nye kartofler, foliestegte grønsager, citron.
* Tilberedning
Forellerne gnides med groft salt, skylles og tørres.
Timian- og citronmelisseblade hakkes fint.
Forellerne drysses indvendig med salt og peber, og
krydderurter.
Hver forel lægges på et stykke oliesmurt, kraftig
aluminiumsfolie.
Saml folien om fisken og tryk den godt til for enderne, så
ingen sky kan trænge ud.
Læg fisken på den varme grill, og steg den 10-15 min.
SERVERING
Forellerne serveres i folien, og pakkes først op på
tallerkenerne.
Serveres med nye kartofler drysses med dild/persille,
foliestegte grønsager, samt citron.
Både i fiskepakken og i grønsagspakken har der dannet sig
så megen væde, at sauce er unødvendig.
FOLIESTEGTE GRØNSAGER
Pensl et stykke kraftig alufolie pr. person med olie.
Læg herpå skiveskårne champignon, løgringe, strimler af
peberfrugt,
tomatbåde og blomkålsbuketter.
Drys lidt salt og peber over, og læg en klat smør på
grønsagerne.
Fold folien sammen, se under forel.
Grillsteg grønsager 10-15 min ved ikke for kraftig varme.
Serveres som tilbehør til div. grillmad. Grønsager kan
varieres efter smag.
Andre egnede grønsager er agurk, courgetter, tynde
porreringe og majskerner.
FOLIESTEGTE KARTOFLER
Tynde skiver kartofler pakkes portionsvis som grønsager.
Drys lidt salt, peber og evt. krydderurter over, og
læg en stor klat smør i hver pakke.
Grillsteges 20-30 min. Pakkerne vendes ofte.
FOLIESTEGT RØGET FISK
Røget sild, makrel, forel eller hornfisk fyldes med dild,
fennikel eller persille.
Pakkes i folie, pensles med olie. Varmes 2-4 min på hver
side.
Serveres straks, evt. med smørdampet spinat og røræg, eller
nye kartofler og kryddersmør.
FOLIESTEGTE FISKEFILETER
Fileter af rødspætter, torsk, rødtunge m.fl. lægges på smurt
folie,
drysses med krydderier, evt. kryddergrønt, champignon- og
tomatskiver.
Smørklatter over inden folien lukkes, og fiskepakken steger
5-10 min,
afhængigt af filetens tykkelse.
TIPS:
Foliestegning
er måske ikke rigtig grillstegning, da det stegte
sjældent tager
megen farve. Det er mere en kogning på grill i folien.
Foliestegning
er især velegnet til fisk og grønsager.
Opdateret: 12/11/2025