Tid 20 min. ialt: 1 time 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
½ kg hakket flæskekød, hakket 1 gang
50 g skinke eller kogt hamburgerryg
100 g kogte, kolde kartofler
2 spsk maizena
2 æggehvider eller 1 æg
ca. 1 tsk salt
ca. ¼ tsk peber
1 tsk tør gul sennep
ca. 3 spsk rasp
30 g smør/margarine
TILBEHØR:
kogt blomkål og kogte gulerødder
hakket persille
brunet smørsauce.
* Tilberedning
Hak skinken meget fint.
Mos kartoflerne med en gaffel.
Bland begge dele i kødet sammen med maizena og
æggehvide/æg (tag lidt fra til pensling) samt salt og peber.
Smør et ildfast fad.
Form kødet som en lille skinke. Rids overfladen i tern.
Pensl den med æggehvide.
Bland sennep og rasp og drys blandingen på kødet.
Læg små smørklatter på raspen.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time.
SERVERING:
Læg »skinken« på et bræt, og skær den for i ikke for tykke
skiver.
Hertil serveres kogte gulerødder, kogt blomkål drysset med
hakket persille, samt brunet smørsauce.
VARIATION AF RETTEN
SVENSK AGURKLIMPA:
#
½ kg hakket kalve- og flæskekød
2 skiver afskorpet franskbrød
½ dl mælk
1 æg
ca. 1½ tsk salt, friskkværnet peber
½-1 tsk nellike
2 store syltede agurker
6-9 skiver maskinskåret bacon.
*
Kødet æltes med franskbrød, der er udblødt i mælk, æg og
krydderier.
Halvdelen af farsen lægges i et fladt ildfast fad.
Herpå lægges agurkerne. Resten af farsen lægges over.
Kødet formes til et brød. Herover lægges baconskiver.
Retten sættes i ovnen ved 200°C i 35-45 min.
Skæres for i skiver og serveres med brasede kartofler og
salat.
TIPS:
Farsskinke er velegnet til dybfrysning.
Farsen lægges i alu-foliebakker og drysses med
raspblandingen.
Dybfryses. Smørklatter lægges over, når farsskinken sættes
uoptøet i ovnen.
Bages ved 170 °C i ca. 1¼ time.
Opdateret: 14/09/2025