Farseret kylling

Farseret kylling

 
Tid: 45 min. I alt: 2 timer. 4-5 portioner

 
# Ingredienser
1 stor friskslagtet kylling à 1½ kg
fars: 125 g hakket flæske/kalvekød
1 stilk bladselleri eller lidt rodselleri
1 finhakket skalotteløg
2 spsk persille
1 stor kvist frisk basilikum eller ½ tsk tørret
1 lille kvist frisk rosmarin eller ¼ tsk tørret
salt og peber
50 g franskbrød
1 æggehvide

 
TILBEHØR:
Råstegte kartofler eller pommes frites
Blandet grøn salat.

 
* Tilberedning
Tør den rensede kylling ud med papir fra køkkenrullen.
Se efter om al indmaden er fjernet.
Bland farsen af det hakkede kød, finsnittet bladselleri eller
groft reven rodselleri, finhakket løg, persille, basilikum,
rosmarin (kun bladene) og salt.
Opblød afskorpet franskbrød i lidt mælk.
Knug overskydende mælk af med let hånd.
Bland brødet i farsen sammen med æggehviden.
Fyld farsen i kyllingen og luk for og bag med kødpinde.
Gnid kyllingen med salt og pak den i stegefilm.
Læg kyllingen i en lille bradepande eller ovnfast fad og
sæt fadet midt i ovnen ved 215°C.
Skal stege ca. 1¼ time.
Fjern stegefilmen de sidste 5-10 min af stegetiden.
Efterbrun kyllingen under grillen.
Husk ovndør på klem eller åben ventil.

 
SERVERING:
Anret kyllingen på et skærebræt og skær den for ved bordet.
Hver gæst får også 1-2 skefulde fars.
Serveres med en stor skål blandet grøn salat med tomater,
agurk, grøn peber og hvad man ellers kan finde på,
vendt i en marinade af olie/vineddike, salt, peber og knust hvidløg.
Desuden råstegte kartofler eller pommes frites.

 
VARIATION AF FARSEN:
I stedet for selleri og krydderurter kan farsen tilsættes
finhakkede ristede champignon, eller finhakkede blå oliven
eller blot den finhakkede smørristede indmad.

 
VARIATION:

 
TOMAT-SPAGHETTI:
1 pakke spaghetti
vand, salt
1 dl finhakket løg
4-5 spsk koncentreret tomatpuré
25 g smør og evt. lidt fløde.

 
Kog spaghetti i rigelig saltet vand tilsat hakket løg.
Hæld vandet fra, når de er møre og tilsæt tomatpuré,
smør og evt. lidt fløde.
Server denne spaghetti til farseret kylling.
Desuden reven parmesanost og grøn salat.

 
TIPS:
Der findes stegefilm i handelen, som kan tåle op til 250°C.
Kyllinger stegt i stegefilm beholder al saft og kraft.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙