Tid: 15 min. Samlet tid: 40 min. Kcal: 350 kcal pr. portion. 6 portioner
# Ingredienser
450 g hakket oksekød
1 lille løg, i tern
2 fed hvidløg, hakket
1 pakke tacokrydderiblanding
2,5 dl sorte bønner på dåse, skyllet og drænet
2,5 dl majs på dåse, drænet
1 dåse (280 g) hakkede tomater med grønne chilier, udrænet
4 dl knuste
tortillachips
4,5 dl
revet cheddarost
4,5 dl
revet Monterey Jack-ost
2,5 dl crème
fraiche
2 spsk hakket frisk koriander (valgfrit)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190°C. Smør et ildfast fad på 23 x 33 cm
let med bagespray.
Steg hakket oksekød i en stor stegepande ved middel
varme, indtil det er brunet.
Bræk det fra hinanden med en spatel. Hæld overskydende fedt
fra.
Tilsæt hakket løg og hvidløg i stegepanden, og steg i 2-3
min, indtil det er blødt.
Rør tacokrydderiblandingen og 2 spsk vand i, og bland det
godt.
Bland sorte bønner, majs og hakkede tomater med grønne
chilier og saft.
Lad blandingen simre i 5 min.
Læg halvdelen af de knuste tortillachips i bunden af det
forberedte ildfaste fad.
Fordel oksekødsblandingen
jævnt ovenpå.
Smør creme fraiche over oksekødsblandingen, efterfulgt af et
lag revet cheddar og ost.
Drys de resterende tortillachips ovenpå, efterfulgt af
resten af osten.
Bag i 20-25 min, eller indtil osten er smeltet og bobler.
Tag fadet ud af ovnen, pynt med frisk koriander og server
varmt.
Opdateret: 28/11/2025