Den bedste tacogryde

Den bedste tacogryde 

 

 
Tid: 15 min. Samlet tid: 40 min. Kcal: 350 kcal pr. portion. 6 portioner

 
# Ingredienser
450 g hakket oksekød
1 lille løg, i tern
2 fed hvidløg, hakket
1 pakke tacokrydderiblanding
2,5 dl sorte bønner på dåse, skyllet og drænet
2,5 dl majs på dåse, drænet
1 dåse (280 g) hakkede tomater med grønne chilier, udrænet
4 dl knuste tortillachips
4,5 dl revet cheddarost
4,5 dl revet Monterey Jack-ost
2,5 dl crème fraiche
2 spsk hakket frisk koriander (valgfrit)

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190°C. Smør et ildfast fad på 23 x 33 cm let med bagespray.
Steg hakket oksekød i en stor stegepande ved middel varme, indtil det er brunet.
Bræk det fra hinanden med en spatel. Hæld overskydende fedt fra.
Tilsæt hakket løg og hvidløg i stegepanden, og steg i 2-3 min, indtil det er blødt.
Rør tacokrydderiblandingen og 2 spsk vand i, og bland det godt.
Bland sorte bønner, majs og hakkede tomater med grønne chilier og saft.
Lad blandingen simre i 5 min.
Læg halvdelen af de knuste tortillachips i bunden af det forberedte ildfaste fad.
Fordel oksekødsblandingen jævnt ovenpå.
Smør creme fraiche over oksekødsblandingen, efterfulgt af et lag revet cheddar og ost.
Drys de resterende tortillachips ovenpå, efterfulgt af resten af osten.
Bag i 20-25 min, eller indtil osten er smeltet og bobler.
Tag fadet ud af ovnen, pynt med frisk koriander og server varmt.

 


 

Opdateret: 28/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙