# Ingredienser
450 g hakket oksekød (eller kalkun)
1 mellemstort løg, i tern
3 fed hvidløg, hakket
1 peberfrugt, i tern (valgfri farve)
2 dåser (410 g) hakkede tomater
1 dåse (425 g) tomatsauce
1 dåse (425 g) kidneybønner, drænet og skyllet
1 dåse (425 g) sorte bønner, drænet og skyllet
2,5 dl okse- eller kyllingebouillon
2 spsk chilipulver
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
1 tsk oregano
½ tsk cayennepeber (valgfrit, for ekstra styrke)
Salt og sort peber efter smag
* Tilberedning
Steg det hakkede
oksekød i en stegepande ved middel varme, indtil det er brunet.
Hæld overskydende fedt
fra, og kom oksekødet i gryden.
Tilsæt det hakkede
løg, hvidløg og peberfrugt i stegepanden.
Sauter i 3-4 min,
indtil det er blødt. Kom det i gryden.
Tilsæt de hakkede
tomater, tomatsauce, kidneybønner, sorte bønner og
bouillon til en Crockpot
/ slowcooker.
Rør chilipulver,
spidskommen, røget paprika, oregano, cayennepeber,
salt og sort peber i.
Bland det hele godt sammen.
Dæk slowcookeren til
og kog ved LAV i 6-8 timer eller ved HØJ i 3-4 timer.
Rør af og til for at
sikre jævn tilberedning.
Smag til og juster
krydderierne efter behov.
Server varm, garneret
med dine yndlings-toppings som revet ost, creme fraiche,
forårsløg eller
tortillachips.
Tid: 6 timer (LAV)
eller 3 timer (HØJ) | Samlet tid: 6 timer.
Kcal: 250 kcal pr.
portion | Portioner: 6
Opdateret: 30/11/2025