# Ingredienser:
1 kop kyllingesuppe evt flødekyllingesuppe
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk sort peber
4 udbenede kyllingebryster uden skind
1 (30 g) pakke ranch krydderiblanding
225 g flødeost, blødgjort
1 spsk frisk persille, hakket (valgfrit, til pynt)
* Tilberedning
Læg kyllingebryster i bunden af din crockpot/slow cooker.
I en mellemstor skål blandes ranch krydderiblandingen,
kyllingesuppe, flødeost,
hvidløgspulver
og sort peber, indtil blandingen er glat.
Hæld blandingen over kyllingen i crockpotten, og sørg for,
at al kyllingen er dækket.
Dæk til og kog ved LAV varme i 6-7 timer eller ved HØJ varme
i 3-4 timer,
indtil kyllingen er mør og let kan rives i stykker.
Når kyllingen er kogt, rives den direkte i crockpotten med
to gafler og
røres i den cremede sauce.
Server med kartoffelmos, ris eller pasta. Pynt med frisk
persille efter behov.
Tilberedningstid: 6 timer (LAV) eller 3 timer (HØJ). 320
kcal pr. portion | Portioner: 4
Flødekyllingesuppe
2,4 dl
kyllingebouillon
1,5 dl piskefløde
(eller kokosmælk til den mælkefri version)
60 ml hvedemel (eller
majsstivelse til den glutenfri version)
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk løgpulver
Salt og sort peber
efter smag
* Tilberedning
Bland kyllingebouillon og 1 dl fløde i en gryde ved
middelhøj varme.
Bring det i kog. Skru ned for varmen til middellav.
I mellemtiden piskes mel og krydderier sammen i en lille
skål.
Hæld den resterende ½ dl fløde i.
Pisk, indtil blandingen er glat og uden klumper. (Blandingen
vil være tyk.)
Hæld mel-/mælkeblandingen i gryden med bouillonblandingen.
Pisk og rør konstant, mens blandingen simrer.
Fortsæt med at simre, indtil blandingen er glat og tyk. Ca.
10 min.
Opdateret: 29/11/2025