Tid: 45 min. I alt 1 time 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
750 g skært svinekød, skinke eller bov
2-3 spsk olie
2 dl hakket løg
3 gulerødder
2-3 porrer
4-6 stængler bladselleri
Krydderbuket af: ½ bdt persille, 1 laurbærblad, 1
løvstikkeblad
ca. 3 dl tør hvidvin
salt, peber
TILBEHØR:
pillekartofler (se nedenfor)
hakket persille.
* Tilberedning
Skær kødet i terninger. Brun det i varm olie,·ad 2 gange.
Tag det op af gryden.
Svits de hakkede løg, til de er gyldne og klare.
Istandgør urterne og skær dem i skiver.
Læg dem i gryden og lad dem svitse lidt sammen med løgene.
Læg kød og krydderbuket i gryden og hæld tør hvidvin ved.
Smag retten til med salt og peber.
Dæk gryden med låg og lad kødet småstege, til det er mørt,
ca. 1 time. Fjern visken.
SERVERING:
Retten serveres i gryden, og pillekartofler drysset med
hakket persille serveres til.
VARIATIONER AF RETTEN:
1. Kan bladselleri ikke skaffes, anvendes terninger
af rodselleri.
2. SVINEKØD MED CIDERSAUCE:
# Ingredienser
8 ikke for tynde, skiver flæskekød skåret af inderlår fra
skinken eller af kam uden spæk
50 g smør
2 spsk finhakket skalotteløg
salt, peber, 1 kvist rosmarin
2-3 dl
æblecider
250 g
champignon
ca. 1 dl
piskefløde
evt. 1 spsk Maizena.
* Tilberedning
Kødet brunes på begge sider i gyldent smør.
Løgene svitses med lidt af tiden.
Salt og peber drysses over kødet.
Cider og rosmarin tilsættes, og kødet småsteger under låg,
til det er mørt, 20-30 min.
8 min. før retten er færdig, tilsættes kvarte champignon og
piskefløde.
Rosmarin fjernes, og retten kan jævnes med lidt Maizena
udrørt i cider.
Serveres med brasede kartofler og usødet æblemos krydret med
lidt kanel.
TIPS:
Begge retter
er velegnet til dybfrysning.
De optøs i en
gryde ved svag varme og under låg på ½-¾ time.
Pillekartofler er små, runde kartofler der koges med
skrællen på; efter kogningen pilles skrællen af med en urtekniv.
Opdateret: 14/09/2025