Tid: 30 min. I alt: 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
8 store udbenede ferske sild
salt
1 bdt dild
2-3 spsk rugmel
friskkværnet peber
50 g smør
1 bæger creme fraiche
2-3 spsk vand
saft af ½-1 citron
TILBEHØR:
nye dildkogte kartofler eller pillekartofler drysset med
hakket dild.
* Tilberedning
De udbenede sild skrabes for slim og skæl. Klip rygfinnerne
af. Se sildene efter for ben.
Drys salt udvendig og indvendig, og lad sildene trække 10
min.
Skyl dem godt og tør dem med papir fra køkkenrullen.
Giv hver sild et par snit i ryggen. Læg en kvist dild inden
i hver sild.
Vend sildene i rugmel krydret med salt og peber.
Steg sildene i brunet smør ca. 4 min på hver side.
Hold 2-3 sekunder på hver sild med paletkniven, idet man
lægger dem på panden,
så åbner de sig ikke.
Dæmp varmen under stegningen, men skru op, når sildene
vendes.
Tag sildene af panden og hold dem varme.
Kog panden af med creme fraiche rørt op med vand.
Tilsæt citronsaft under omrøring.
SERVERING:
Læg sildene tilbage på panden og varm dem igennem. Drys
hakket dild over.
Server sildene direkte fra panden og giv nye dildkogte
kartofler eller
pillekartofler med dilddrys til.
VARIATION:
Fyld sildene med groftreven gulerod, finthakket skalotteløg
og hakket persille.
Steg dem som angivet i opskriften. Kog panden af med fløde i
stedet for creme fraiche.
Læg sildene tilbage på panden og drys masser af hakket
persille over.
Server retten med pillekartofler og citronbåde.
TIPS:
Man kan anvende frysetørret dild i stedet for frisk dild,
når denne ikke har meget egensmag.
Sildene kan holdes varme på en stor tallerken stillet over
kartoffelgryden.
Opdateret: 14/10/2025