Tid: 40 min. I alt 1 time 30 min. 2 stk
PIZZA:
Dej:
30 g gær
1½ dl vand
½ tsk salt
2 spsk olie
240-300 g (4-5 dl) hvedemel
Fyld 1:
1 ds henkogte tomater (½ kg ds)
1 dl finhakket løg
1 fed knust hvidløg
salt
ca. ½-1 tsk oregano
125 g skiveskårne champignon
100 g skinke
100-125 g dansk mozzarellaost
Fyld 2:
5 spsk reven parmesanost
400-500 g faste tomater
1 ds muslinger naturel (250 g)
salt
½-1 tsk pizzakrydderi eller basilikum
10 fyldte grønne oliven
PENSLING: Olie
DEJ:
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt olie, salt og noget af melet. Slå dejen godt sammen.
Ælt den igennem på bordet med mere mel.
Læg dejen i skålen, dæk med fugtigt klæde, og sæt den til
hævning 20 min.
Imens tilberedes fyldet, se nedenfor.
Ælt dejen igennem, halver den og rul hver del ud på et melet
bord, meget tyndt i en cirkel lidt større end bagepladen.
Læg dejen på plade beklædt med bagepapir.
Fordel fyldet over dejen, knapt ud til kanten.
Buk kanten rundt og pensl dejen med olie.
Bag pizza i ovnen ved 200°C i 25-30 min til kanten er
gylden. Serveres varm.
FYLD 1:
Hak tomaterne i mindre stykker og kog dem uden låg med
væden, løg, hvidløg og krydderier til massen er jævn, ca. 15-20 min.
Tilsæt skiveskårne champignon og skinke. Fordel denne masse
på dejen.
Læg skiver af mozzarellaost over.
FYLD 2:
Drys dejen med 2 spsk reven parmesanost.
Læg taglagte skiver af tomat over.
Fordel velafdryppede muslinger og skiver af oliven over.
Drys krydderier over, samt reven parmesanost.
TIPS
Pizza nedfryses, når den er kold, på bageplade.
Når den er frossen, tages den op og indpakkes.
Optøs i ovnen ved 150°C på ca. 20 min.
Skal spises straks, ellers bliver den tør.
Opdateret: 18/09/2025