
Velegnet som forret, til frokost, på kold buffet og til natmad.
Tid: 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 dåse muslinger naturel, 450 g dåse
1 stor fennikel
3 tomater
MARINADE:
5 spsk olie
1½ spsk vineddike
salt, friskkværnet peber
1 fed knust hvidløg.
* Tilberedning
Hæld væden fra muslingerne.
Skyl fennikelknolden og skær rodskiven af.
Halver fenniklen og skær rodstokken ud.
Snit knolden i tynde strimler. Klip fennikeltoppen fint.
Skær tomaterne kvarte.
MARINADE:
Pisk marinaden sammen af nævnte ingredienser.
Den skal være ekstra godt krydret med hvidløg og salt.
SERVERING:
Hæld marinaden over salaten og bland det hele godt.
Drys finklippet fennikeltop over.
Server salaten straks med surbrød eller sprød flute.
VARIATIONER:
1. Udskift fennikel med rå champignonskiver, strimler af
peberfrugt og lidt finhakket løg.
2. Udelad alle grønsager og læg de velafdryppede muslinger i
marinaden,
som yderligere tilsættes 1 spsk finklippet dild, 1 spsk
finhakket skalotteløg og
1 tsk finhakket estragon (sidstnævnte kan udelades).
Lad muslingerne trække i 1 time. Serveres som forret eller
til frokost.
SARDINSALAT:
2 tomater, skåret i både
½ udstrimlet fennikel el. peberfrugt
100 g fine ærter
ca. 2 dl kogte, kolde løse ris
1 ds sardiner i olie.
Marinade:
4-5 spsk olie
ca. 1½-2 spsk vineddike
salt, peber
1 tsk lys dijonsennep
1 tsk hakket merian.
Skær grønsagerne ud og bland dem med ris i marinaden.
Lad salaten trække ½ time.
Skær sardiner i mindre stykker og vend dem forsigtigt i
salaten.
FENNIKELSALAT:
1 udstrimlet fennikel
2 groftrevne gulerødder.
Ymerdressing:
1½ dl ymer
1 spsk olie
1 tsk citronsaft
salt, friskkværnet peber
2 tsk finklippet purløg.
* Tilberedning
Snit grønsagerne og bland dem i en skål.
Pisk dressingen sammen, hæld den over salaten og bland den
godt.
TIPS:
Muslingesalaten vinder i velsmag; hvis de får lov at trække
nogle timer inden serveringen.
Opdateret: 14/09/2025