
Tid: 20 min. I alt: 30 min. 4-5 portioner
# Ingredienser
½-¾ kg kantareller
½ fed hvidløg
40 g smør
1 tsk reven skalotteløg
salt, hvid peber
1½-2 dl creme fraiche
4 skiver maskinskåret bacon
TILBEHØR:
Ristet franskbrød, evt. smør, citronbåde.
* Tilberedning
Rens kantarellerne med varsomhed. Skær rodenden af
kantarellerne.
Fjern mørke pletter. Kasser bløde svampe.
Læg svampene i en skål med koldt vand. Skyl dem hurtig
igennem.
Tag dem straks op i en sigte. Gentag dette til svampene er
rene.
Kantareller skal være kortest mulig tid i berøring med vand.
Større kantareller skæres i halve eller kvarte.
Gnid en tykbundet gryde med hvidløg.
Brun smørret og tilsæt kantareller og revet løg.
Svits svampene ved kraftig varme. De afgiver temmelig meget
væde.
Rør hele tiden i svampene. Tilsæt creme fraiche og
krydderier.
Kog til stuvningen er jævn. Tilsæt lidt mælk, hvis retten
virker fed.
Klip bacon i mindre stykker og rist terningerne gyldne og
sprøde.
Læg dem på fedtsugende papir.
SERVERING:
Læg ristet, evt. smurt franskbrød på små tallerkener.
Fordel kantarelstuvningen over. Drys ristet bacon over. Læg
citronbåd ved.
Serveres straks til frokost, forret eller natmad.
VARIATION:
RISTEDE KANTARELLER:
De rensede kantareller ristes i rigeligt gyldent smør ved
kraftig varme.
De krydres med salt og peber.
Tilsættes hakket persille og nogle dråber citronsaft i
serveringsøjeblikket.
Serveres som tilbehør til kød og vildt eller som forret på
ristet franskbrød.
TIPS:
Kantareller er velegnet til dybfrysning.
De ristes eller dampes møre i smør og nedfryses i
stegesmørret.
Holdbarhed ca. 3 mdr. Optøs direkte i supper, sauce og
gryderetter.
Opdateret: 14/09/2025