Fyldte hvidløgsbrød

Fyldte hvidløgsbrød 

 
Tid: 45 min. I alt: 1 time. 6 portioner

 
# Ingredienser
1 ds tunfisk naturel, ca. 200 g
1 stor ds muslinger, ca. 160 g
2 æbler
1 rød peberfrugt
200 g rejer
250 g fine, dybfrosne ærter

 
Marinade:
4 spsk olie
1½ spsk vineddike
2-3 spsk mild chilisauce eller hot ketchup
½ dl fintklippet dild
1 lille formfranskbrød
4 spsk olie
1-2 fed knust hvidløg

 
TILBEHØR:
ristet brød, brøndkarse.

 
* Tilberedning
Hæld væden fra tunfisk og muslinger. Bræk tunfisken i mindre stykker.
Skær skrællede æbler og peberfrugten i små terninger.
Bland tunfisk, muslinger, rejer, ærter, æble og peberfrugt.
Pisk marinaden sammen og hæld den over salaten.
Sæt den koldt indtil serveringen.

 
Skær et låg af brødet. Skær krummen løs langs kanten og tag forsigtig hele krummen ud.
Bland olie og knust hvidløg. Pensl brødet udvendig såvel som indvendig med olien.
Pensl også låget. Skær krummen i pæne skiver, og pensl også dem med olie.
Sæt brødet på bageplade, læg låget og brødskiverne ved siden af.
Varm brødet i ovnen lige før serveringen ved 225°C i 10-15 min, til det er gennemvarmt og
sprødt, og brødskiverne også er ristede.

 
SERVERING:
Tag brødet ud af ovnen, fyld det med salaten.
Læg låget over og server det meget varmt med de ristede brødskiver og brøndkarse.
Brødet skæres for ved bordet.
Anret resten af fyldet i en skål og byd det til hvidløgsbrødet.

 
VARIATIONER

 
I stedet for tre slags skaldyr/fisk kan anvendes skinke, tunge og kyllingekød skåret i strimler.

 
Fyldte rundstykker med champignoner
#
250 g champignoner
20 g smør
3 spsk mel
1 dl hvidvin
1-1½ dl fløde
salt, peber
citronsaft
karse
4 rundstykker
2 spsk olie
1 fed knust hvidløg eller 1 spsk reven parmesanost.

 
*
Skær de rensede champignoner i skiver og damp dem 1 min i smør.
Drys melet over, og rør til det er opsuget.
Tilsæt vin og fløde og kog stuvningen igennem 5 min.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær et låg af rundstykkerne og hul det meste af krummen ud.
Pensl dem indvendig med olie tilsat hvidløg eller drys med lidt reven parmesanost.
Sæt rundstykkerne og lågene i ovnen ved 225°C til de er sprøde.
Fyld rundstykkerne med den varme champignonstuvning.
Læg en dusk karse og låget på. Rundstykkerne serveres straks.

 
Fyldte rundstykker med skinke
#
4 spanske eller alm. rundstykker
smør
1 spsk purløg
150 g skinke eller hamburgerryg
1-2 spsk finhakket løg
2 æg
salt, peber.

 
*
Skær et låg af rundstykkerne og hul krummen ud.
Smør rundstykkerne godt med smør.
Det er nemmest at gøre det med fingrene. Drys purløg i rundstykkerne.
Hak skinke/hamburgerryg fint, og bland det med hakket løg og
sammenpisket æg samt peber og lidt salt.
Fyld massen i rundstykkerne og læg låget på.
Sæt rundstykkerne i ovnen ved 200°C til æggemassen er stiv, 15-20 min.
Fjern låget de sidste 5 min. Serveres lune evt. med brøndkarse eller salat.

 


 

Opdateret: 18/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙