
Torskerogn salat serveres på koldt bord, som forret eller til natmad, gerne med surbrød eller sprød flute.
Tid: 20 min. I alt 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
200-250 g nykogt torskerogn
1 hårdkogt, hakket æg
½ hakket peberfrugt
14 sorte oliven
2-3 spsk finklippet dild
1 spsk finhakket skalotteløg
MARINADE:
3½ spsk olie
ca. 1½ spsk vineddike
salt, peber
1-3 tsk engelsk sauce.
* Tilberedning
Pil hinderne af torskerognen.
Mos rognen med en gaffel.
Bland hakket æg og peberfrugt med rognen.
Skræl halvdelen af sorte ·oliven og hak dem.
Klip dilden ret fint og bland 1-2 spsk med rognen sammen med
oliven.
Pisk marinaden sammen. Hæld den over salaten. Bland den
godt.
Lad salaten trække mindst 10 min, gerne meget længere.
Smag på salaten om den trænger til efterkrydring.
SERVERING:
Anret salaten i en skål. Pynt med hele oliven, dild og
finhakket løg.
TIPS:
Dåsetorskerogn kan anvendes.
Opdateret: 14/09/2025