Torskerogn i festdragt

Torskerogn i festdragt 

 
Tid: 20 min. I alt 4 timer. 4 portioner

 
# Ingredienser
400 g frisk torskerogn
salt
citronsaft
1 stor tomat
4 æggeblommer
4 salatblade
100 g dybfrosne rejer
1 bundt brøndkarse
4 citronbåde
Marinade:
5 spsk olie
1½ spsk hvidvinseddike
salt, friskkværnet hvid peber
½-1 fed knust hvidløg
ca. ½ tsk mild paprika

 
TILBEHØR: Sprød flute.

 
* Tilberedning
Køb flere, ikke for store »bukser« i stedet for en stor.
Pak rognstykkerne enkeltvis i stegefilm.
Drys først lidt salt og citronsaft over. ·
Luk for enderne med metaldimser.
Kog rognen i saltet vand ca. 40 min.
Tag pakkerne op og pak dem ud.
Læg dem på et fad og læg et skærebræt over.
Læg let pres øverst. Lad rognen afkøle.
Skær den kolde rogn ud i ikke for tykke skiver på skrå.
Læg dem på et halvdybt fad.


Pisk marinaden sammen af nævnte ingredienser.
Den skal være godt krydret.
Lad rognen trække i marinaden mindst 1½ time, gerne længere,
evt. 1 døgn i køleskabet. Øs af og til marinaden over.
Læg 2-3 skiver rogn på hver tallerken.
Skær tomaten i skiver og skær indmaden ud.
Læg en tomatring på hver anretning.
Læg en æggeblomme inden i hver.
Læg rejer på hver side af æggeblommen og
pynt med salatblad, brøndkarse og en citronbåd.

 
SERVERING:
Sæt anretningerne koldt indtil serveringen.
Giv lun, sprød flute til.

 
VARIATIONER:
Udskift fersk torskerogn med røget torskerogn og
pynt med tomatring, æggeblomme, hakkede rå løg
i den ene ende og hakkede sorte oliven i den anden ende.
Udskift rejer med muslinger eller kaviar.

 
TIPS:
Kan frisk torskerogn ikke skaffes, kan dybfrossen torskerogn
eller hel torskerogn på dåse anvendes.
Presset torskerogn på dåse kan ikke bruges.
Skulle man lave for meget marineret torskerogn,
kan det godt dybfryses. Holdbarhed ca. 1 måned.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙