Tid: 10 min. I alt 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
¼ honningmelon
8 tynde skiver spegeskinke
TILBEHØR: Friskkværnet peber
* Tilberedning
Skrab kernerne fra melonstykket.
Skær det i fire både. Skræl melonstykkerne.
Anret dem på 4 tallerkener. Læg spegeskinke over:
SERVERING:
Sæt tallerkenerne køligt, men ikke i køleskabet, indtil
serveringen.
Sæt peberkværn på bordet.
VARIATIONER:
MELONSALAT:
¼-½ lille honningmelon
4 flåede, fuldmodne tomater
ca. ¼
salatagurk.
MARINADE:
¼ dl
citronsaft
ca. ¾ dl
olie
salt og friskkværnet hvid peber
1-2 tsk friskhakket mynte.
* Tilberedning
Skrab kernerne ud af melonen.
Skær melonen i både og skær skrællen af.
Skær melonkødet i terninger.
Flå tomaterne og skær dem i både.
Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud.
Skær agurken i terninger.
Bland marinaden af nævnte ingredienser og bland salaten
heri.
Lad salaten trække et køligt sted, men ikke i køleskabet, i
ca. 1 time.
Anret salaten og pynt med en dusk frisk mynte.
Hertil serveres flute med krydderurter.
FLUTE MED KRYDDERURTER:
1 flute
50 g smør
2 spsk hakket persille
1 spsk hakket mynte
1 fed knust hvidløg
* Tilberedning
Skær fluten i skrå skiver på ca. 5 cm. Skær ikke helt
igennem,
fluten skal stadig hænge sammen.
Bland blødgjort smør med finhakkede krydderurter og knust
hvidløg.
Smørret smøres ind mellem hver skive.
Fluten sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Den stænkes med lidt vand og sættes i ovnen ved 175°C,
til fluten er gennemvarm. Serveres til melonsalat.
TIPS:
Kan frisk mynte ikke skaffes, anvendes tørret mynte,
men kun i ca. halv mængde.
Urteflute kan serveres til andre forretter og middagsretter,
hvor man synes, den kan passe til.
Opdateret: 16/09/2025