Tid: 20 min. I alt 2 timer. 4 portioner
# Ingredienser
4 små ferske, udbenede makrel
salt
2 spsk finhakket skalotteløg
4 kviste dild
friskkværnet peber
Kogelage:
1 dl hvidvin
1 laurbærblad
1 lille rødløg skåret i skiver
persillekviste
dildkviste
lidt salt
Pynt:
Finhakket rødløg
persillekviste
TILBEHØR:
Krydret mayonnaise, ristet, groft rugbrød.
* Tilberedning
Gå de udbenede makrel efter for ben.
Klip finner af mod strålerne og giv hver fisk to snit i
ryggen.
Drys dem udvendig og indvendig med salt og lad dem trække 5
min.
Skyl fiskene og tør dem godt.
Læg en kvist dild i hver og drys finhakket løg og peber
indeni.
Læg fiskene i et velsmurt ildfast fad.
Hæld alle ingredienser til lagen over fisken.
Dæk fadet med låg eller folie.
Sæt det på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 min til
fisken er mør.
Fjern folien og lad fisken afkøle helt. Dryp af og til lidt
af lagen over.
SERVERING:
Server de kolde makrel med et drys rødløg over og
pynt med lidt persille.
Server ristet groft rugbrød til samt krydret mayonnaise.
KRYDRET MAYONNAISE:
100 g mayonnaise
1 dl ymer eller ylette
2 spsk cognac eller hvidvin
1-2 tsk lys, fransk dijonsennep
1-2 stænk tabascosauce
citronsaft efter smag
ca. 1 tsk mild paprika
salt.
* Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen og smag mayonnaisen til,
så den er godt krydret. Sæt den koldt indtil serveringen.
TIPS:
Kan du ikke få de små makrel, må du skære de lidt større
igennem på tværs, så forretten ikke kommer til at virke for
voldsom.
Opdateret: 16/09/2025