Foreller Genua

Foreller Genua 

 
Tid: 40 min. I alt 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
4 foreller
1 dl vand
6 hele peber
salt
Sauce:
1 finhakket løg
1 finhakket gulerod
25 g smør
3 dl rødvin
salt, peber
½ tsk timian
1 spsk hakket persille
Smørbolle af:
1 spsk smør
1 spsk mel

 
TILBEHØR: små pillekartofler.

 
* Tilberedning
Få fiskehandleren til at rense forellerne, men lad hoved og hale blive på.
Klip finnerne af og gnid slimet af med groft salt.
Skyl fiskene og tør dem godt udvendig og indvendig med køkkenrullen.
Drys dem med salt og læg dem i et velsmurt ildfast fad.
Hæld vand og peberkorn ved og dæk fadet med folie.
Sæt det på ovnristen midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 min, til fisken er mør.

 
SAUCE:
Svits finhakket løg og meget små gulerodsterninger i smør til løgene er klare.
Tilsæt rødvin, salt, peber, timian og persille.
Rør en smørbolle af smør og mel og tilsæt den saucen under konstant piskning.
Si væden fra fisken ned i saucen og indkog saucen ca. 10 min.
Smag saucen til og hæld den over fisken.

 
SERVERING:
Server fisken rygende varm og giv små kartofler til.

 
VARIATION:

 
FORELLER MED VERMOUTHSAUCE:
4 foreller
salt, mel og hvid peber
smør til stegning
1 bæger creme fraiche
1 dl tør vermouth, helst den franske
hakket persille.

 
* Tilberedning
Forellerne gøres i stand, se ovenstående opskrift, men hoved og hale skæres af.
De saltes og trækker 10 min. De skylles og tørres.
Forellerne vendes i mel krydret med salt og peber og brunes i rigeligt
gyldent smør på begge sider og småsteger 5-7 min på hver side,
til de er møre (se ved rygbenet).
Forellerne lægges på et meget varmt fad, og panden koges af med
creme fraiche og vermouth, saucen indkoges lidt, smages til evt. med
citronsaft og hældes over forellerne.
Anretningen drysses med persille og serveres rygende varm med små kartofler.

 
TIPS:
Begge forretter er ret kraftige, så de passer ikke før en kraftig hovedret.
Genua: – en italiensk by. Genua – en type sejl til sejlskibe. Det er et ord med en flere betydninger...

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙