Tid: 25 min. I alt 25 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 velmodne avocado
citronsaft
Fyld:
4-6 skiver tunge
½-1 grøn peberfrugt
1 spsk fintklippet purløg
6--8 sorte oliven
Marinade:
4 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
salt, friskkværnet peber
¼ tsk fransk dijonsennep
TILBEHØR: Brøndkarse.
* Tilberedning
Begynd med at tilberede fyldet.
Skær tunge og peberfrugt i tynde strimler.
Skræl oliven og skær frugtkødet i små strimler.
Snit purløg fint.
Pisk marinaden sammen og smag den til.
Bland alle fire dele i marinaden.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen.
Gnid overfladen med citronsaft, så den ikke bliver mørk.
Fordel fyldet i avocadoerne og dryp resten af marinaden
over.
Læg avocadoerne på små tallerkener.
SERVERING:
Læg brøndkarse ved hver anretning.
VARIATION AF RETTEN:
AVOCADOMOUSSE:
2 velmodne avocado
5 blade husblas
1 dl hønsebouillon
ca. 2 tsk engelsk sauce
1 lille skalotteløg
1 tsk citronsaft
¾-1 tsk salt
1 dl mayonnaise
1 dl piskefløde, pisket til skum.
* Tilberedning
Husblas sættes i blød 5 min og smeltes i hønsebouillon.
Avocadoerne flækkes på langs, stenene fjernes og skindet
pilles af.
De gnides gennem en sigte eller findeles med blender med
hønsebouillon og løg.
Gnides gennem sigte, røres op med bouillon og fintrevet løg.
Krydderier og citronsaft tilsættes, og mayonnaise og
flødeskum vendes i massen.
Den hældes i en lille randform eller rundbundet skål smurt
med olie.
Formen/skålen dækkes med plastfilm og sættes i køleskabet,
til den er stiv, 2-3 timer.
Anretningen løsnes langs kanten med en lille kniv og dyppes
få sekunder i varmt vand,
inden den vendes ud på serveringsfadet.
Man kan lægge samme garniture indeni og udenom, som
ovenstående opskrift, eller
tungen kan udskiftes med rejer eller hummerhaler.
Lidt strimlet rød peber pynter i blandingen.
Man skal bruge lidt mere fyld og marinade end til
ovenstående opskrift.
Anretningen passer til 4-6 personer og serveres med lun,
sprød flute.
TIPS:
Ved Indkøb af avocado skal man sørge for, at den er moden.
Mærk hvor stilken har siddet, om den virker som blødt smør.
Er avocadoen hård, lægges den 1-3 dage ved stuetemperatur.
Ellers opbevares den køligt ved omkring 10°C.
Opbevares den under 5°C, bliver frugtkødet sort.
Avocado kan ikke dybfryses.
Opdateret: 16/09/2025