ANANASDRØM: pr. 4 glas.
2 dl ananasjuice blandes med 1 dl rom og ½ dl frisk lime- eller citronsaft.
Fordeles i glas, tilsættes isterninger og glasset fyldes op
med ginger ale (ginger special).
BARBADOS
ROM-PUNCH: pr. glas.
1-2 spsk friskpresset lime- eller citronsaft blandes med 1
spsk flormelis.
Rør til sukkeret er opløst.
Tilsæt 3-4 spsk rom, knust is og fyld glasset op med dansk
vand.
Giv evt. drikken et par stænk Angostura og riv lidt
muskatnød over den.
Serveres med en skive lime eller citron på kanten og sugerør
i glasset.
CAMPARI-COOLER:
pr. glas.
Ca. ½ dl Campari,
2½ dl appelsinjuice. Isterninger.
GRAPE-COOLER: pr. 4 glas.
Lad 2 dl grapejuice trække 2 timer med 2 spsk friskhakket
mynte (ca. 1 tsk tørret).
Si det. Fordel grapejuicen i fire glas, tilsæt 2 isterninger
og
fyld glasset op med iskold halvsød hvidvin. Evt. 1 kvist
mynte på kanten.
GOLDEN TONIC: pr. glas.
1 del brun Heering eller anden curacao, 2-3 dele iskoldt
tonicvand, isterninger, 1 appelsinskive.
KIRSEBÆR-FIZZ: pr. 4 glas.
Bland 2 dl kirsebærvin, 1 dl gin, ½ dl citronsaft med knust
is og fordel det i fire glas.
Fyld glasset op med danskvand.
Pynt: evt. citronskive og friske kirsebær.
VERMOUTH-LONG
DRINK: pr. glas.
½-¾ dl tør eller sød vermouth, evt. halvt af hver,
isterninger. Fyld glasset op med
iskoldt tonicvand. Læg en appelsinskive i glasset.
FORSLAG TIL TILBEHØR:
KOMMEN- OG SESAMSTÆNGER:
Udrul 1 portion butterdej ca. ½ cm tyk. Udskær dejen med
klejnespore til stænger: 10x2 cm.
Pensl med sammenpisket æg. Drys med kommen eller sesamfrø.
Bages midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 min.
MANDELCRISPS:
#
125 g iskoldt smør
125 g mel
ca. 2 spsk koldt vand
1 tsk eddike
50-75 g smuttede mandler.
sammenpisket æg
*
Skær koldt smør i små terninger og smuldr det i melet.
Saml dejen hurtig med vand og eddike, uden at ælte den for
meget.
Læg dejen koldt ½ time. Rul dejen ud og fold den sammen.
Gentag dette tre gange. Læg dejen koldt 1 time.
Udrul dejen på et melet bord ½ cm tyk. Udskær den i
firkanter. Pensl med æg.
Læg ½ flækket mandel på hver kage. Læg dem på plade med
bagepapir.
Bag kagerne midt i ovnen ved 250°C i ca. 10-15 min.
OSTEKAGER:
200 g reven, tør, mellemlagret danbo-ost, gerne osterest
125 g smør
150 g mel
¼ tsk paprika
½ sammenpisket æg.
Pynt: Oliven, halve smuttede mandler, valnøddekerner.
*
Riv osten. Smuldr smør i melet. Tilsæt ost, paprika og saml
dejen med ægget.
Læg den koldt 1 time. Tril dejen til kugler og pensl dem med
resten af ægget.
Tryk en oliven, mandel eller valnøddekerne i hver.
Bag ostekagerne på plader beklædt med bagepapir midt i ovnen
ved 200°C i ca. 15 min.
TIPS
Long drinks kan pyntes med kviste af forskellige
krydderurter, fx. mynte og citronmelisse.
Eller skiver af citron, appelsin og lime. Man kan også
indfryse mynte, kirsebær,
hjulkroneblomster m.m. i isterninger, men isterningbakken
skal fyldes op med apollinaris,
for at terningerne bliver klare. Long drinks kan tilsættes
terninger af frisk frugt og
serveres med sugerør.
Opdateret: 18/10/2025