Pr. glas.
CHERRY LADY:
1 del kirsebærvin, 3 dele iskold hvidvin evt. mousserende.
Isterning.
Pynt evt. med friske kirsebær.
DANSK SOMMER-KIRR:
1 del solbærvin, 2 dele iskold, tør hvidvin. Evt. en
strimmel citronskal.
KIRR:
1 del creme de cassis (solbærlikør), 6 dele iskold tør hvid
bourgogne.
MIXI-APERITIF:
1 del appelsinjuice, 2 dele mousserende vin. Isterning.
PORT SAID:
1 del fransk vermouth, 3 dele portvin, blandes med is og en
strimmel citronskal.
Stænk lidt pernod ·i til sidst.
PORTVIN-APERITIF:
1 del curacao, evt. et par stænk angostura, 4 dele hvid
portvin. Isterninger.
ROMA:
¼ dl sød vermouth, 1 skive agurk, tynd skive citron, tynd
skive appelsin, isterning.
Fyld glasset op med bitter lemon.
SHERRY-APERITIF:
1 del fransk vermouth, 3 dele ekstra tør sherry, 1 strimmel
citronskal, isterninger.
TOMAT-MYNTEDRINK:
Lad tomatjuice trække med frisk eller tørret mynte nogle
timer. Si blandingen.
Bland drinken i forholdet 3 dele tomatjuice, 1 del
appelsinjuice, ½ del vodka,
1-2 skiver appelsin hænges på glasset og der pyntes
evt. med frisk mynte.
MADAME ROUGE:
1 del kirsebærvin, 1 del tør vermouth, 3 dele tør rødvin,
isterninger.
Lidt friske ribs og solbær eller en skive citron.
VERMOUTH-VELKOMST:
Hæld 1 dl vermouth over 1 skive frisk lime eller citron,
isterninger.
Fyld glasset op med tonic. Pynt med lime/citron og citronmelisse.
VIN-COOLER:
Lad rosevin eller rød landvin trække med 1 skive agurk og 1
skive citron pr. glas.
Fordel det i glas og fyld op med iskold apollinaris og
isterninger.
WIC'S SPECIAL:
1 del grapejuice, 1 del tør vermouth, 3 dele iskold hvidvin.
Vermouth kan udskiftes med vodka.
TIPS:
Drinks og
cocktails blandes i en shaker eller en kande med lang ske, så alt kan rystes
eller
blandes godt, evt med lidt is, men ikke for meget, da den fortynder drinken.
Det er bedre at lægge 1-2
isterninger i drinken efter gæstens ønske.
Fremgangsmåden
gælder for alle drikke.
Opdateret: 18/10/2025