
Tid: 15 min | Samlet tid: 25 min. Kcal: 200 kcal pr. småkage | 36 småkager
# Ingredienser
2½ kop hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 kop smør, blødgjort
1 kop sukker
1 kop brun farin
2 store æg
1 tsk
pebermynteekstrakt
1 tsk vaniljeekstrakt
2 kopper små
chokoladestykker
½ kop myntestykker
(valgfrit)
Et par dråber grøn
frugtfarve (valgfrit)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C. Beklæd bageplader med bagepapir.
I en mellemstor skål
piskes mel, bagepulver og salt sammen. Sæt til side.
I en skål piskes
det smør, sukker og brun farin, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et ad
gangen og pisk godt efter hver tilsætning.
Rør
pebermynteekstrakt, vaniljeekstrakt og grøn frugtfarve i.
Bland gradvist de
tørre ingredienser i de våde ingredienser, og bland,
indtil der ikke er
nogen melstriber tilbage.
Vend
chokoladestykkerne og myntestykkerne jævnt i dejen.
Fordel runde
spiseskefulde dej på de forberedte bageplader, og
lad der være ca. 5 cm
mellemrum mellem hver småkage.
Bag i 9-11 min, eller
indtil kanterne er faste, og midten ser lidt blød ud.
Undgå at overbage, da
det vil gøre dem seje.
Tag dem ud af ovnen,
og lad dem køle af på bagepladen i 2 min,
før de overføres til
en rist for at køle helt af.
Opdateret: 28/11/2025