Julebombe

Julebombe 

 
Tid: 40 min. I alt: 4 timer. 6-8 portioner

 
# Ingredienser
7 blade husblas
½ liter piskefløde
2 spsk flormelis
1 dl lys portvin
50 g finsnittet sukat
50 g rosiner
25 g finsnittet pomeransskal
50-75 g grofthakkede nøddekerner
Pynt:
100-125 g overtrækschokolade

 
* Tilberedning
Udblød husblas i koldt vand i 10 min.
Pisk fløden til ikke for stift skum. Udblød rosinerne i portvin.
Bland flødeskummet med sigtet flormelis, sukat, pomeransskal,
grofthakkede nøddekerner, rosiner og portvin.
Tilsæt den smeltede husblas.
Vend forsigtigt det hele rundt med en dejskraber.
Smør en rundbundet skål med olie.
Hæld desserten i skålen og glat overfladen.
Stil desserten koldt 2-3 timer.

 
Løsn desserten langs kanten og så dybt som muligt med
en skarp, spids kniv. Vend den ud på serveringsfadet.
Ryst godt inden skålen fjernes.
Man kan dyppe skålen et øjeblik i varmt vand, men
det er som regel ikke nødvendigt.
Bræk chokoladen i stykker og smelt den i en skål
med tætsluttende låg over vandbad.
Pas på der ikke kommer damp ind. Lad chokoladen afkøle lidt.
Hæld den på midten af desserten, smør den ud til kanten
med en kniv, så løber den ned af sig selv.
Stil desserten køligt, men ikke i køleskab eller i træk,
til chokoladen er stiv.

 
SERVERING:
Når chokoladen er helt stiv og har dannet glat, blank overflade,
kan desserten serveres.

 
VARIATIONER:
1. Desserten kan smages til med sød sherry i stedet for portvin.
Fyldet er da 75 g grofthakket chokolade og 50-75 g hakkede mandler.

 
2. Desserten kan smages til med 3-4 spsk rom i stedet for portvin.
Fyldet er da 100 g velafdryppede, grofthakkede kirsebær og
50 g grofthakkede, smuttede mandler.

 
TIPS:
Man kan ikke anvende anden chokolade end den,
som er mærket overtrækschokolade.
Når chokoladen først er stiv, kan man godt dække
desserten med plastfilm og stille den i køleskabet.
Desserten kan dybfryses, men uden chokoladeovertræk.
Optøs på 2-3 timer ved stuetemperatur, lidt afhængigt
af emballagens udformning.

 


 

 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙