Tid: 10 min. Samlet tid: 45 min. Kcal: 280 kcal pr. portion. 6 portioner
# Ingredienser
2,4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
¾ dl sukker
2 spsk kakaopulver
(usødet)
½ dl sødmælk
⅓ dl smør, smeltet
1 tsk vaniljeekstrakt
Til toppingen:
½ dl sukker
½ dl brun farin
¼ dl kakaopulver
(usødet)
3,5 dl kogende vand
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C og smør et ildfast fad på 20x20 cm let.
Bland mel, bagepulver,
salt, sukker og kakaopulver i en mellemstor skål.
Tilsæt mælk, smeltet
smør og vaniljeekstrakt til de tørre ingredienser,
og bland, indtil det
er glat. Fordel dejen jævnt i det forberedte ildfaste fad.
Bland sukker, brun
farin og kakaopulver til toppingen i en separat skål.
Drys blandingen jævnt
over dejen i bageformen.
Hæld forsigtigt det
kogende vand over dejen og toppingen. Rør ikke rundt.
Bag i 35-40 min, eller
indtil toppen ser fast ud, men dejen stadig er blød under.
Tag den ud af ovnen,
og lad den køle af i 5-10 min.
Server den varm med en
kugle vaniljeis eller flødeskum.
Opdateret: 28/11/2025