Gammeldags chokoladedessert

Gammeldags chokoladedessert 

 

 
Tid: 10 min. Samlet tid: 45 min. Kcal: 280 kcal pr. portion. 6 portioner

 
# Ingredienser
2,4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
¾ dl sukker
2 spsk kakaopulver (usødet)
½ dl sødmælk
⅓ dl smør, smeltet
1 tsk vaniljeekstrakt

 
Til toppingen:
½ dl sukker
½ dl brun farin
¼ dl kakaopulver (usødet)
3,5 dl kogende vand

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C og smør et ildfast fad på 20x20 cm let.
Bland mel, bagepulver, salt, sukker og kakaopulver i en mellemstor skål.
Tilsæt mælk, smeltet smør og vaniljeekstrakt til de tørre ingredienser,
og bland, indtil det er glat. Fordel dejen jævnt i det forberedte ildfaste fad.
Bland sukker, brun farin og kakaopulver til toppingen i en separat skål.
Drys blandingen jævnt over dejen i bageformen.
Hæld forsigtigt det kogende vand over dejen og toppingen. Rør ikke rundt.
Bag i 35-40 min, eller indtil toppen ser fast ud, men dejen stadig er blød under.
Tag den ud af ovnen, og lad den køle af i 5-10 min.
Server den varm med en kugle vaniljeis eller flødeskum.

 


 

Opdateret: 28/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙