Fyldte pandekager

Fyldte pandekager 

 
Tid: 60 min. I alt: 1¾ time. 6 portioner

 
# Ingredienser
PANDEKAGER: Ca. 12-14 stk.
250 g mel
2 dl mælk
2 dl vand
4 æg
½ tsk salt
2 spsk olie
fedtstof til bagning

 
Fyld:
250 g kogt kyllinge-/hønsekød uden skind og ben
2 flåede tomater
1 hakket, hårdkogt æg

 
Karrysauce:
1 lille, hakket løg
½ lille hakket gulerod
1 stængel bladselleri eller tynd skive rodselleri
20 g smør
3 spsk mel
2-3 tsk karry
2 dl hønsebouillon
1½-2 dl mælk

 
Kryddervisk:
Laurbærblad
3 kviste persille
1 lille kvist timian
salt, friskkværnet peber.

 
Til gratinering:
4 spsk karrysauce
3-4 spsk fløde
½ tsk karry
ca. 2 spsk rasp
30 g smeltet smør.

 
TILBEHØR:
Æblesalat, mangochutney.

 
* Tilberedning
PANDEKAGEDEJ:
Pisk alle ingredienserne sammen til en klump/ri jævning.
Lad den trække i køleskabet ½ time. Bag 12-14 tynde pandekager.

 
Fyld: Skær kyllingekødet i små terninger.
Flå tomaterne, halver dem og skrab kernerne ud.
Skær tomatkødet i små stykker. Hak ægget.

 
Karrysauce: Hak løg, gulerod og selleri fint. Svits det i smør uden at det bruner.
Drys mel og karry over, og rør til det er opsuget. Spæd op med bouillon og mælk.
Tilsæt kryddervisken og kog saucen ved meget svag varme i ca. 15 min.
Tag kryddervisken op. Tag ca. 4 spsk sauce fra.
Bland fyldet i saucen. Læg en stor spiseskefuld fyld på pandekagen.
Fold en side ind. Fold enderne ind. Fold den anden side ind.
Læg dem på sammenføjningen i et smurt ovnfast fad.
Rør karrysaucen op med fløde og hæld den over.
Drys med rasp blandet med karry og dryp med smeltet smør.
Gratiner pandekagerne i ovnen ved 225°C i 7-8 min.

 
SERVERING:
Server pandekagerne varme med æblesalat og mangochutney.

 
ÆBLESALAT:
#
2 grønne 'æbler
2 røde æbler
3 tomater
4 spsk friskpresset appelsinsaft.

 
*
Skær æbler og tomater i små terninger og bland det med appelsinsaft.

 
VARIATION AF RETTEN:

 
Pandekagerne kan fyldes med stuvede champignoner. 
Eller en tyk ostesauce tilsat skinke eller rejer, artiskokbunde skåret i terninger, 
grofthakkede, svitsede champignon samt lidt hakket løg.
Lidt af ostesaucen hældes over som ved karrypandekager, og 
pandekagerne drysses med reven ost i stedet for rasp.
Pandekagerne kan også fyldes med flødestuvet, helbladet spinat 
evt. iblandet velafdryppede muslinger, hakket skinke eller ristede baconterninger.
De sammenrullede pandekager drysses med reven ost og 
dryppes med smeltet smør inden de gratineres.
Pandekagerne kan pyntes med ristede tomater skåret i kvarte.

 
TIPS:
Det er hurtigst at bage pandekager i lidt olie. 
Pandekagerne bliver heller ikke stive, når de er kolde, for olien stivner jo ikke som smør.
Anvender man en rest stegt kylling, hvor der ikke er nogen suppe tilovers, laves saucen 
enten kun med mælk eller med vand tilsat lidt af en hønsebouillonterning.

 


 

Opdateret: 18/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙