Tid: 60 min. I alt: 1¾ time. 6 portioner
# Ingredienser
PANDEKAGER: Ca. 12-14 stk.
250 g mel
2 dl mælk
2 dl vand
4 æg
½ tsk salt
2 spsk olie
fedtstof til bagning
Fyld:
250 g kogt kyllinge-/hønsekød uden skind og ben
2 flåede tomater
1 hakket, hårdkogt æg
Karrysauce:
1 lille, hakket løg
½ lille hakket gulerod
1 stængel bladselleri eller tynd skive rodselleri
20 g smør
3 spsk mel
2-3 tsk karry
2 dl hønsebouillon
1½-2 dl mælk
Kryddervisk:
Laurbærblad
3 kviste persille
1 lille kvist timian
salt, friskkværnet peber.
Til gratinering:
4 spsk karrysauce
3-4 spsk fløde
½ tsk karry
ca. 2 spsk rasp
30 g smeltet smør.
TILBEHØR:
Æblesalat, mangochutney.
* Tilberedning
PANDEKAGEDEJ:
Pisk alle ingredienserne sammen til en klump/ri jævning.
Lad den trække i køleskabet ½ time. Bag 12-14 tynde
pandekager.
Fyld: Skær kyllingekødet i små terninger.
Flå tomaterne, halver dem og skrab kernerne ud.
Skær tomatkødet i små stykker. Hak ægget.
Karrysauce: Hak løg, gulerod og selleri fint. Svits det i
smør uden at det bruner.
Drys mel og karry over, og rør til det er opsuget. Spæd op
med bouillon og mælk.
Tilsæt kryddervisken og kog saucen ved meget svag varme i
ca. 15 min.
Tag kryddervisken op. Tag ca. 4 spsk sauce fra.
Bland fyldet i saucen. Læg en stor spiseskefuld fyld på
pandekagen.
Fold en side ind. Fold enderne ind. Fold den anden side ind.
Læg dem på sammenføjningen i et smurt ovnfast fad.
Rør karrysaucen op med fløde og hæld den over.
Drys med rasp blandet med karry og dryp med smeltet smør.
Gratiner pandekagerne i ovnen ved 225°C i 7-8 min.
SERVERING:
Server pandekagerne varme med æblesalat og mangochutney.
ÆBLESALAT:
#
2 grønne 'æbler
2 røde æbler
3 tomater
4 spsk friskpresset appelsinsaft.
*
Skær æbler og tomater i små terninger og bland det med
appelsinsaft.
VARIATION AF RETTEN:
Pandekagerne kan fyldes med stuvede champignoner.
Eller en
tyk ostesauce tilsat skinke eller rejer, artiskokbunde skåret i terninger,
grofthakkede, svitsede champignon samt lidt hakket løg.
Lidt af ostesaucen hældes over som ved karrypandekager, og
pandekagerne drysses med reven ost i stedet for rasp.
Pandekagerne kan også fyldes med flødestuvet, helbladet
spinat
evt. iblandet velafdryppede muslinger, hakket skinke eller ristede
baconterninger.
De sammenrullede pandekager drysses med reven ost og
dryppes
med smeltet smør inden de gratineres.
Pandekagerne kan pyntes med ristede tomater skåret i kvarte.
TIPS:
Det er hurtigst at bage pandekager i lidt olie.
Pandekagerne
bliver heller ikke stive, når de er kolde, for olien stivner jo ikke som smør.
Anvender man en rest stegt kylling, hvor der ikke er nogen
suppe tilovers, laves saucen
enten kun med mælk eller med vand tilsat lidt af
en hønsebouillonterning.
Opdateret: 18/10/2025