# Ingredienser:
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
2 spsk sukker
150 g koldt smør, i
tern
180 ml kold mælk
1 æg, pisket til æggestrygning
(valgfrit)
* Tilberedning:
Tilbered dejen:
Forvarm ovnen til 200
°C.
Bland mel, bagepulver,
salt og sukker i en stor skål.
Tilsæt det kolde smør
og bland det med en dejblender eller fingrene,
indtil det har en
sandet konsistens.
Hæld gradvist den
kolde mælk i, mens du blander for at danne en glat dej.
Overarbejd ikke dejen.
Form kagerne:
Rul dejen ud på en let
melet overflade, indtil den er ca. 2 cm tyk.
Udstik cirkler med en
kageudstikker eller et meldrysset glas.
Placer kagerne med
lidt afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med sammenpisket
æg for en flot gyldenbrun farve (valgfrit).
Bagning:
Bag i 12 til 15 min,
eller indtil småkagerne er hævede og gyldenbrune.
Lad dem køle lidt af
inden servering.
Bagetid: 15 min |
Samlet tid: 30 min | 190 kcal pr. småkage | 12 småkager
Opdateret: 30/11/2025