Kanelbrød

Kanelbrød 

 
Tid: 25 min. I alt 2 timer.

 
KANELBRØD:
50 g gær
½ dl lunkent vand
2 æg nr. 3
100 g smør
1½ dl letmælk eller mælk
1 tsk salt
500-600 g (ca. 8½-10 dl) hvedemel
Fyld:
100 g smør
4 spsk sukker
1 spsk kanel
PENSLING: Sammenpisket æg.
PYNT; Perlemelis.
FORM: Aflang form 1¼ l.

 
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene.
Smelt smørret, lad det afsvale lidt, og bland det med den kolde mælk.
Hæld blandingen over gæren, når den er lillefingervarm.
Tilsæt salt og noget af melet.
Slå dejen godt sammen og ælt den igennem på bordet, med så meget mel, som den kan tage.
Læg dejen i skålen, læg fugtigt klæde over, og lad dejen hæve 30 min.
Slå dejen ned, og ælt den igennem.
Udrul den på et melet bord i længde som bageformen og ca. 4 gange så bred.
Rør smørret sammen med sukker og kanel og
smør fyldet over dejen i et jævnt lag, knapt ud til den ene langside.
Pensl den frie kant med æg.
Rul brødet sammen, og læg det på sammenføjningen i en velsmurt form.
Lad brødet efterhævet 15 min. Tænd ovnen og indstil den på 200°C.
Snit brødet (ikke for dybt). Pensl med sammenpisket æg og drys perlemelis over.
Bag brødet på nederste ribbe i ovnen ved 200°C i 35-45 min.

 
VARIATION

 
KANELSNEGLE:
25 g gær
1 spsk lunkent vand
1 æg
1 dl fløde
2 spsk sukker
250 g mel
175 g smør

 
Fyld:
4 spsk sukker
2 tsk kanel
4 spsk korender.

 
Pensling: Sammenpisket æg.
Pynt: Perlemelis.

 
Gæren udrøres med lunkent vand.
Æggene piskes sammen, det halve tages fra til pensling, og resten hældes i gæren.
Fløde og sukker tilsættes. Mel hældes i en skål og heri smuldres smørret.
Gærblandingen hældes over og hakkes ind i melet med en bordkniv,
hvorefter dejen hurtigt æltes sammen.
Æltes eventuelt med lidt mere mel på bordet.
Dejen udrulles til et rektangel på et melet bord.
Det meste af dejen drysses med en blanding af sukker, kanel og korender.
Den frie langside pensles med æg.
Dejen rulles fast sammen og udskæres til 12-14 skiver.
Sneglene lægges på plade med bagepapir og efterhæver 15 min.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlemelis.
Bages midt i ovnen ved 225°C i 15-20 min. Spises lune.

 


 

Opdateret: 18/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙