Ingefærbrød

Ingefærbrød 

 
Tid: 20 min. I alt 2 timer.

 
INGEFÆRBRØD:
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk salt
2-3 tsk ingefær
3 spsk finhakket syltet ingefær
ca. 425 g (ca. 7 dl) mel
150 g hugget mokkasukker
PENSLING: Sammenpisket æg.
FORM: Aflang form 1¼ l.

 
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt salt, ingefær og lidt af melet.
Hak velafdryppet syltet ingefær meget fint og kom det i dejen,
sammen med resten af melet.
Ælt dejen på bordet til den er glat og blank.
Sæt den til hævning dækket med fugtigt klæde i 45 min.
Slå dejen ned, og ælt den igennem med de hele stykker mokkasukker.
Form dejen til brød og læg det i en velsmurt form.
Lad brødet efterhæve 20 min.
Tænd ovnen og indstil den på 200°C.
Snit brødet og pensl med sammenpisket æg.
Bag brødet på nederste ribbe i ovnen ved 200°C i ca. 40 min.
Tag brødet ud af formen de sidste 10 min. Afkøl på bagerist.

 
VARIATION

 
ÆBLETASKER: (ca. 20 stk.) (forrest på foto)
50 g gær
1½ dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk sukker
2 æg
500 g mel
200 g smør.

 
Fyld:
100 g smør
75 g sukker
1-2 tsk ingefær
2-3 dl usødet æblemos, evt fra dåse.
Pensling: Sammenpisket æg.
Pynt: Perlemelis.

 
Gæren udrøres med lunkent vand og tilsættes salt, sukker og æg.
Mel lægges i en skål og heri smuldres smørret.
Gærblandingen hældes over og blandes i melet med en kniv.
Dejen æltes hurtig sammen og æltes eventuelt med lidt mere mel på bordet.
Dejen sættes til hævning 45 min.
Imens røres blødt smør og sukker sammen med ingefær.
Dejen æltes igennem og halveres.
Dejen udrulles på et melet bord og skæres ud i 10 firkanter.
På den ene tredjedel lægges lidt remonce og lidt æblemos.
Kanten på den anden tredjedel pensles med sammenpisket æg og foldes over.
Trykkes til langs kanten med en gaffel.
Æbletaskerne lægges på plader med bagepapir og efterhæver 15 min.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlemelis.
Bages midt i ovnen ved 225°C i 15-20 min. Afkøles på bagerist. Spises lune.

 


 

Opdateret: 18/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙