KVARKDIP
Rør
1 bæger mager kvark op med
2 spsk hakket persille
1 spsk hakket basilikum
salt, hvid peber
1-2 fed knust hvidløg
1 spsk finthakket citronmelisse
3-4 spsk fløde.
*
Sæt dippen koldt 2 timer, så kvarken kan tage smag af
urterne.
Rør det igennem før serveringen.
Serveres med franske kartofler, bjælker af rå grønsager osv.
Kan varieres med purløg, estragon, mynte, fennikel og
merian.
PURLØGSDIP MED OST
Rør
1 bæger 18% creme fraiche (1,8 dl) op med
2-3 spsk purløg
1 fed knust hvidløg
½-1 tsk mild paprika
ca. 2 spsk reven parmesanost
lidt salt.
*
Sættes koldt et par timer før serveringen.
DILDDIP
Rør
100 g blødgjort flødeost op med
3-4 spsk ymer og tilsæt
1 spsk fintklippet dildkrone (eller 2 spsk hakket grøn dild),
1 spsk fintklippet purløg
salt, peber
evt. lidt citronsaft.
*
Sættes koldt et par timer før serveringen.
Opdateret: 19/11/2025