Soufflé brød

Soufflé brød 

 
Soufflébrød
Varme champignonbrød
Varme hummerbrød
Osteskinkebrød
Spegepølsemad for natravne

 

 
Tid: 25 min. I alt: 40 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
4 skiver formfranskbrød
smør
4 skiver skinke
15-200 g kogte grønne/hvide asparges eller broccoli
125 g mayonnaise
1 tsk lys dijonsennep
½ tsk karry
1 stivpisket æggehvide

 
* Tilberedning
Tænd ovnen og indstil den på 225°.
Rist brødskiverne. Lad dem afkøle helt. Smør dem med smør.
Læg en skive skinke på hver og fordel velafdryppede asparges eller broccoli over.
Smag mayonnaisen til med sennep og karry.
Vend den stivpiskede æggehvide i mayonnaisen.
Sæt de fire brød på bageplade. Fordel soufflémassen over.
Bag brødene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min, til overfladen er let gylden.

 
SERVERING:
Brødene serveres så snart de kommer ud af ovnen. Giv brøndkarse eller alm. karse til.

 
VARIATIONER

 
Soufflébrød:
Soufflemassen kan krydres med hakkede krydderurter i stedet for sennep og karry.
Man kan nøjes med at lægge grønsagerne på brødet og udelade skinken.
Brødet kan også belægges med hummerhaler eller nordsørejer samt asparges eller rå champignonskiver.

 
Varme champignonbrød
#
4 skiver ristet formfranskbrød
smør
persille
citronsaft
tomatskiver
250 g rå champignon
1 æggeblomme
1-2 tsk fløde
salt, peber
50 g groftreven ost, f.eks. danbo- eller samsøost.

 
*
Rør smørret op med persille og lidt citronsaft og smør det på de ristede brødskiver.
Belæg brødene med tomatskiver.
Bland grofthakkede champignoner med æggeblommer og fløde, salt og peber.
Fordel denne blanding på tomatskiverne og drys et tykt lag groftreven ost over.
Gratiner brødene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 min til osten er smeltet.

 
Varme hummerbrød
2 pers.
#
2 skiver formfranskbrød
150-170 g hummerhaler
75 g rejeost
2 tsk fintklippet dild
1 spsk mælk
1 stivpisket æggehvide

 
*
Smør brødet med smør. Læg velafdryppede hummerhaler på brødet.
Rør blødgjort rejeost op med dild og mælk. Vend den stivpiskede hvide i osten.
Fordel ostemassen over hummerhalerne.
Læg brødene på plade og bag dem midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 min til ostemassen er gylden. Server brødene omgående med brøndkarse.

 
I stedet for hummerhaler kan bruges rejer, salatkrabbekød eller muslinger.
Brødet kan belægges med skinke, og dertil bruges skinkeost.
Belægges der med ristede champignoner, benyttes champignonost.

 
Soufflé brød
Osteskinkebrød
pr. brød.
#
Smør en skive formfranskbrød. Læg en skive skinke på.
Smør et tyndt lag sennep over og læg evt. en dusk karse på.
Dæk med en skive ost. Sæt brødet på plade på øverste ribbe i ovnen ved 225°C.
Bag brødet 5-8 min til osten er smeltet. Serveres straks.

 
Spegepølsemad for natravne
#
4 skiver grovbrød smøres med smør og belægges med skiver af ufarvet sønderjysk spegepølse.
1 spsk sennep blandes med 2 spsk purløg og evt. lidt timian og smøres over spegepølsen.
En tyk skive ost lægges over, og brødene gratineres i ovnen ved 225°C til osten er smeltet.  

 
Soufflé brød

 
Soufflé
Soufflé er navnet på en let æggeret. Navnet, soufflé, kommer gennem fransk fra latin: sub = "under" + flare = "blæse". Da æggene er pisket op med luft, kan retten siges at være "opblæst". Soufflé fremstilles i mange forskellige beholdere "soufflé-skåle" eller ramekin.

 


 

Opdateret: 18/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙