Smørstegte kreolske rejer

Smørstegte kreolske rejer

 

 
Tid: 10 min. Samlet tid: 20 min. 4 portioner. Kcal: 310 kcal pr. portion

 
# Ingredienser
2 spsk smør
1 spsk olie
1 lille løg, hakket
450 g store rejer, pillede og rensede
3 fed hvidløg, hakket
1 peberfrugt, hakket
1 tsk paprika
1 tsk kreolsk krydderi
½ tsk cayennepeber (valgfrit, til styrke)
½ tsk timian
½ kop kyllingebouillon
¼ kop piskefløde
Salt og peber efter smag
Frisk persille, hakket (til pynt)
Citronbåde (til servering)

 
* Tilberedning
Varm smør og olie op i en stor stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og peberfrugt, og sauter i 2-3 min, indtil de er bløde.
Rør hvidløg, paprika, kreolsk krydderi, cayennepeber og timian i.
Steg i yderligere 1 min under konstant omrøring.
Tilsæt rejerne til stegepanden, krydr med salt og peber.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil de er lyserøde og gennemstegte.
Hæld kyllingebouillonen i, og lad den simre i 2-3 min, så den reduceres lidt.
Rør den piskede fløde i, og lad det koge i 1-2 min mere, indtil saucen tykner.
Tag gryden af varmen, pynt med frisk persille, og server med citronbåde.

 
Kreolsk krydderi
4 spsk løgpulver
4 spsk hvidløgspulver
4 spsk tørret oregano
4 spsk tørret basilikum
2 spsk tørret timian
2 spsk sort stødt peber
2 spsk hvid stødt peber
2 spsk cayennepeber
2 spsk sellerifrø
10 spsk sød paprika

 
Og sådan laver du Kreolsk magic:
Mål alle krydderierne af og blend dem eller ryst dem godt sammen.
Men det er bedst at blende. Hæld på dåse/glas med tæt låg.

 
Du kan yderligere tilsætte 4 spsk salt.
Det er der flere cajun-kokke i Louisiana der gør.
Idéen er at du så simpelthen bruger magic istedet for salt;
"When it's salty enough, it's seasoned enough!"
Gør det! Lav noget Magic! Brug flittigt.

 


 

Opdateret: 28/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙