
Tid: 10 min. Samlet tid: 20 min. 4 portioner. Kcal: 310 kcal pr. portion
# Ingredienser
2 spsk smør
1 spsk olie
1 lille løg, hakket
450 g store rejer, pillede
og rensede
3 fed hvidløg, hakket
1 peberfrugt, hakket
1 tsk paprika
1 tsk kreolsk krydderi
½ tsk cayennepeber
(valgfrit, til styrke)
½ tsk timian
½ kop kyllingebouillon
¼ kop piskefløde
Salt og peber efter
smag
Frisk persille, hakket
(til pynt)
Citronbåde (til
servering)
* Tilberedning
Varm smør og olie op i
en stor stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og
peberfrugt, og sauter i 2-3 min, indtil de er bløde.
Rør hvidløg, paprika,
kreolsk krydderi, cayennepeber og timian i.
Steg i yderligere 1
min under konstant omrøring.
Tilsæt rejerne til
stegepanden, krydr med salt og peber.
Steg i 2-3 min på hver
side, eller indtil de er lyserøde og gennemstegte.
Hæld
kyllingebouillonen i, og lad den simre i 2-3 min, så den reduceres lidt.
Rør den piskede fløde
i, og lad det koge i 1-2 min mere, indtil saucen tykner.
Tag gryden af varmen,
pynt med frisk persille, og server med citronbåde.
Kreolsk krydderi
4 spsk løgpulver
4 spsk hvidløgspulver
4 spsk tørret oregano
4 spsk tørret
basilikum
2 spsk tørret timian
2 spsk sort stødt
peber
2 spsk hvid stødt
peber
2 spsk cayennepeber
2 spsk sellerifrø
10 spsk sød paprika
Og sådan laver du Kreolsk
magic:
Mål alle krydderierne
af og blend dem eller ryst dem godt sammen.
Men det er bedst at
blende. Hæld på dåse/glas med tæt låg.
Du kan yderligere
tilsætte 4 spsk salt.
Det er der flere
cajun-kokke i Louisiana der gør.
Idéen er at du så
simpelthen bruger magic istedet for salt;
"When it's salty enough, it's seasoned enough!"
Gør det! Lav noget
Magic! Brug flittigt.
Opdateret: 28/11/2025