Tid: 15 min. Samlet tid: 25 min. Kalorier pr. portion: 180 kcal. Portioner: 12
# Ingredienser
2 kopper flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
225 g blødgjort
flødeost
0,6 dl blødgjort
usaltet smør
1 pakke (415 g) kold
sukkerkagedej
frisk frugt (jordbær,
blåbær, kiwi, ananas, hindbær osv.), i tern
Drys eller spiselig
pynt (valgfrit)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C.
Rul sukkerkagedejen ud
på en meldrysset overflade til en tykkelse på ca. 0,6 cm.
Brug en æggeformet
kageudstikker til at udstikke figurer og
placer dem på en
bageplade beklædt med bagepapir.
Bag i 8-10 min, eller
indtil kanterne er let gyldne.
Tag dem ud af ovnen,
og lad dem køle helt af.
Pisk den blødgjorte
flødeost og smørret i en skål, indtil det er glat.
Tilsæt gradvist
flormelis og vaniljeekstrakt, og bland indtil det er cremet og
godt blandet.
Smør et generøst lag
flødeostglasur på hver afkølet småkagebund.
Arranger tern af frugt
ovenpå i farverige mønstre eller designs.
Valgfrit: Drys med
spiselige dekorationer eller krymmel for ekstra smag.
Server straks eller
opbevar i køleskabet indtil klar til servering.
Opdateret: 29/11/2025