
6 portioner
# Ingredienser:
450 g kogte rejer, pillede og rensede for årer
450 g kogt krabbekød, strimlet
2,4 dl selleri, finthakket
1,2 dl rød peberfrugt, finthakket
0,6 dl rødløg, finthakket
1,2 dl
mayonnaise
2 spsk
citronsaft
1 tsk
Dijon-sennep
1,2 tsk Old Bay-krydderi (se nedenfor)
Salt og peber efter smag
Salatblade til servering
* Tilberedning
1. Bland de rejer, krabbekød, selleri, peberfrugt og rødløg
i en stor skål.
2. Pisk mayonnaise, citronsaft, dijonsennep, Old
Bay-krydderi, salt og peber
sammen i en separat lille skål, indtil blandingen er glat.
3. Hæld dressingen over skaldyrsblandingen, og vend den
forsigtigt,
indtil alt er godt dækket.
4. Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskabet i
mindst 30 min,
så smagene kan blandes.
5. Server skaldyrssalaten på en bund af salatblade eller i
en sandwich.
Tips og variationer:
- For et krydret pift, tilsæt hakkede jalapeños eller et strejf af hot sauce til dressingen.
- Erstat rejer og krabbe med tun eller laks på dåse for en anden smagsprofil.
Old Bay seasoning
Old Bay-krydderi mix er en blanding af urter og krydderier,
der markedsføres
i USA af McCormick & Company og oprindeligt skabt i
Baltimore, Maryland.
Krydderiet er en blanding af:
2 spsk knuste
laurbærblade
2 spsk sellerisalt
3 tsk peber
2 tsk ingefær
1 spsk sennepspulver
2 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
1 tsk allehånde
½ tsk kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk chili
½ tsk stødt kardemomme
2 tsk revet muskatnød
* Tilberedning
Start med at knuse de
hele krydderier i en morter.
Det kan godt være lidt
svært at få knust de tørrede laurbærblade -
det letteste kan være
at tage fingrene til hjælp.
Tilsæt alle de stødte
krydderi, og bland det hele samme.
Fyld blandingen i en
lufttæt beholder, så smagen holder sig.
Opdateret: 01/12/2025