4 portioner
# Ingredienser
1 dl finhakket løg
1 spsk olie
1 ds flåede tomater, ½ kg ds
1 fed knust hvidløg
250 g kogte, pillede nordsørejer
1 hvidløgsost med krydderurter, 100 g
TILBEHØR: Dildflute.
* Tilberedning
Damp de hakkede løg i olie, til de er klare, uden at brune.
Tilsæt hakkede tomater med væde, knust hvidløg, salt og
peber.
Indkog saucen til den er jævn.
Bland rejerne i saucen og hæld retten i et smurt, ovnfast
fad.
Fordel blødgjort hvidløgsost i klatter over retten.
Sæt fadet på ovnristen på nederste ribbe i ovnen under grill
eller
højeste ovnvarme og ovndøren på klem. Gratiner retten til
osten er let gylden.
SERVERING:
Server retten varm med dildflute.
Dildflute:
Er blot alm. flutedej, (se evt. Flutes), tilsat 2-3 spsk
tørret dild pr. ½ kg mel.
I stedet for dild kan anvendes tørret fennikel, anis eller
purløg.
VARIATION

Rejer med krydderurtesauce
#
250 g kogte, pillede nordsørejer
25 g smør
1 dl tør hvidvin
1 dl piskefløde
1 spsk finhakket dild
1 spsk finhakket basilikum eller ½ tsk tørret
1 spsk finhakket citronmelisse eller lidt citronsaft
1 spsk hakket persille
salt, hvid peber
ca. 2 tsk Maizena.
*
Vend rejerne i smeltet smør og tilsæt vin, fløde og
krydderurter.
Varm rejerne igennem. Udrør Maizena med lidt vin og rør
jævningen i stuvningen.
Kog den igennem 2 min. Smag til med salt, peber og
citronsaft.
Serveres straks drysset med fintklippet dild, hakket
persille og
evt. hakket citronmelisse - og lun flute til.
Pas på, at
rejerne ikke koger med i retten mere end nogle få min, ellers bliver de seje.
Retterne kan
laves med hummerhaler eller salatkrabbekød fra dåse.
Opdateret: 17/10/2025