Rejer med hvidløgsost

Rejer med hvidløgsost 

 
4 portioner

 
# Ingredienser
1 dl finhakket løg
1 spsk olie
1 ds flåede tomater, ½ kg ds
1 fed knust hvidløg
250 g kogte, pillede nordsørejer
1 hvidløgsost med krydderurter, 100 g

 
TILBEHØR: Dildflute.

 
* Tilberedning
Damp de hakkede løg i olie, til de er klare, uden at brune.
Tilsæt hakkede tomater med væde, knust hvidløg, salt og peber.
Indkog saucen til den er jævn.
Bland rejerne i saucen og hæld retten i et smurt, ovnfast fad.
Fordel blødgjort hvidløgsost i klatter over retten.
Sæt fadet på ovnristen på nederste ribbe i ovnen under grill eller
højeste ovnvarme og ovndøren på klem. Gratiner retten til osten er let gylden.

 
SERVERING:
Server retten varm med dildflute.

 
Dildflute:
Er blot alm. flutedej, (se evt. Flutes), tilsat 2-3 spsk tørret dild pr. ½ kg mel.
I stedet for dild kan anvendes tørret fennikel, anis eller purløg.

 
VARIATION

 
Rejer med hvidløgsost

 
Rejer med krydderurtesauce
#
250 g kogte, pillede nordsørejer
25 g smør
1 dl tør hvidvin
1 dl piskefløde
1 spsk finhakket dild
1 spsk finhakket basilikum eller ½ tsk tørret
1 spsk finhakket citronmelisse eller lidt citronsaft
1 spsk hakket persille
salt, hvid peber
ca. 2 tsk Maizena.

 
*
Vend rejerne i smeltet smør og tilsæt vin, fløde og krydderurter.
Varm rejerne igennem. Udrør Maizena med lidt vin og rør jævningen i stuvningen.
Kog den igennem 2 min. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Serveres straks drysset med fintklippet dild, hakket persille og
evt. hakket citronmelisse - og lun flute til.

 
Pas på, at rejerne ikke koger med i retten mere end nogle få min, ellers bliver de seje.
Retterne kan laves med hummerhaler eller salatkrabbekød fra dåse.

 


 

Opdateret: 17/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙