
Tid: 30 min. Samlet tid: 45 min. 210 kcal. pr. portion. 12-15 bidder
# Ingredienser
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk smeltet smør
3½ kopper hvedemel
1 pakke (2¼ tsk) tørgær
1 kop varmt vand
(40°C)
Til fyldet:
2 kopper strimlet kogt
kylling
½ kop Buffalo sauce
½ kop Ranchdressing
1 kop revet cheddarost
½ kop revet
mozzarellaost
Til kogning:
8 kopper vand
⅓ kop natron
Til topping:
1 stort æg, pisket
Groft salt (valgfrit)
Ranchdressing - eller Buffalo
Sauce til at dyppe i
* Tilberedning
I en stor skål blandes
varmt vand, sukker og gær.
Lad det stå i 5
minutter, indtil det skummer.
Tilsæt salt, smeltet
smør og mel.
Bland, indtil der
dannes en blød dej. Ælt i 5-7 minutter, indtil den er glat.
Dæk til og lad hæve i
1 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Lav fyldet:
I en mellemstor skål
blandes strimlet kylling, buffalo sauce, ranchdressing,
cheddar og
mozzarellaost. Sæt til side.
Forvarm ovnen til 220
°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Slå dejen ned og del
den i 12-15 lige store stykker.
Rul hvert stykke til
en lille cirkel.
Placer en skefuld af
kyllingeblandingen i midten af hver dejcirkel.
Klem kanterne sammen
for at forsegle og form en kugle.
Bring vand og
bagepulver i kog i en stor gryde.
Læg forsigtigt
bidderne i det kogende vand, 3-4 ad gangen, i 30 sekunder.
Tag dem op med en
hulske og læg dem på den forberedte bageplade.
Pensle hver bid med
sammenpisket æg og drys med groft salt, hvis det ønskes.
Bag i 12-15 min eller
indtil de er gyldenbrune.
Lad bidderne køle lidt
af.
Server dem varme med buffalo
sauce eller ranchdressing til at dyppe i.
Opdateret: 29/11/2025