Natmadstatar

Natmadstatar 

 
Tid: 45 min. I alt: 45 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
5-600 g skært, fedtfri! okseinderlår
1 tsk madagascarpeber (grønne peberkorn)
1½ tsk salt
1 spsk rødvinseddike
1 tsk lys dijonsennep
2 æggeblommer
1 stænk Tabasco sauce
Garnering:
4 spsk kapers
4 spsk hakket løg
1 dl agurketerninger
100 g hakkede rå champignon
1 rød peberfrugt
4 æggeblommer
karse
friskhøvlet peberrod

 
TILBEHØR:
»Hjemmebagt« rugbrød, smør.

 
* Tilberedning
Skær kødet helt fri for fedt, sener og hinder. Hak det en gang gennem kødmaskinen.
Bed evt. slagteren gøre det. Ælt kødet med alle ingredienserne.
Del kødet i fire ensartede portioner og form hver portion til en bøf.
Læg dem på fire tallerkener. Læg garneringen udenom.
Kapers, hakket løg, små terninger af salatagurk, hakkede rå champignon dryppet med citronsaft, så de ikke bliver mørke, peberfrugt skåret i små terninger samt en æggeskal med en rå æggeblomme, på en lille bunke salt og en stor dusk brøndkarse.
Pynt tataren med friskhøvlet peberrod.

 
SERVERING:
Natmadstatar serveres med »hjemmebagt« rugbrød, som også fås hos alle velassorterede bagere, samt koldt smør.

 
VARIATION AF RETTEN:

 
Kødboller til drinks og natmad
250 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
3 spsk finhakket løg
2 spsk rasp
2 tsk salt
¼ tsk timian
reven skal af ¼ citron
½ knust laurbærblad
1 æg
olie til stegning.

 
*
Ælt alle ingredienserne sammen til en ret fast fars.
Er farsen for fast, så tilsæt 1-2 spsk fløde/mælk. Sæt farsen koldt ½ time.
Tril kødet med hænderne (dyppet i koldt vand), til små kødboller.
Steg kødbollerne i olie på panden.
Ryst ofte panden, så bollerne bliver jævnt brune på alle sider.
Når bollerne er gennemstegte, ca. 8 min, lægges de et øjeblik på fedtsugende papir.
Serveres med tandstikker til drinks sammen med drinksnacks og dip eller
til natmad med salat eller barbecuesauce eller følgende kartoffelsalat.

 
Kold kartoffelsalat:
500 g kogte, kolde pillekartofler
2-3 spsk finhakket løg
1-2 hårdkogte, hakkede æg.

 
Dressing:
2-3 dl creme fraiche
evt. 1-2 spsk mælk
salt, friskkværnet peber
1 spsk rødvinseddike
1 tsk lys dijonsennep
1 tsk karry
4-5 spsk purløg.

 
*
Skær kartoflerne i skiver. Hak løg og æg fint. Bland alle tre dele i en skål.
Rør dressingen sammen af nævnte ingredienser og hæld den over kartoflerne.
Bland salaten godt, smag til med evt. ekstra krydderier og dæk med folie.
Sæt salaten koldt 1-2 timer.
Pynt salaten med tomatbåde og fintklippet purløg eller andet kryddergrønt.

 


 

 

Opdateret: 17/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙