Lækker cremet kylling Cordon Bleu

Lækker cremet kylling Cordon Bleu

 
Lækker cremet kylling Cordon Bleu er en sand klassiker med mør kylling, velsmagende skinke og klistret schweizerost.

 
Tid 15 min. Total tid 50 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
4 stykker udbenede, skindløse kyllingebryster
4 skiver skinke. (eller kalkun eller prosciutto)
4 skiver schweizerost, Gruyère eller Provolone.
1 kop hvedemel
2 æg
1 kop rasp, gerne panko for ekstra sprødhed
1 kop piskefløde.
2 spsk dijonsennep
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
½ kop revet parmesanost
2 spsk smør
2 spsk olie
salt og peber
Til pynt:
2 spsk hakket frisk persille

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175°C.
Stød kyllingebrysterne til en jævn tykkelse på ca. 0,6 cm. Krydr med salt og peber.
Læg to skiver skinke og to skiver ost på hvert kyllingestykke.
Rul tæt sammen og fastgør med tandstikkere.
Vend hver kyllingerulle i mel, dyp derefter i sammenpiskede æg, og rul til sidst i rasp.
Varm smør og olie op i en stegepande.
Brun kyllingerullerne på hver side i 4-5 min, indtil de er gyldne.
Kom rullerne i ovnen og bag i 20-25 min, til en kernetemperatur på 74°C.
Varm piskefløden op i en separat gryde.
Rør dijon, hvidløgspulver, løgpulver og parmesanost i, og lad det simre i ca. 5 min,
indtil det er tyknet.

 
Tag rullerne ud af ovnen, lad dem hvile i et par min, skær i skiver.
Server med sauce og pynt med persille.

 
TIPS
Prøv med forskellige oste som Gruyère, eller
brug kalkun i stedet for skinke for et unikt twist.

 


 

Opdateret: 01/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙