
4-6 portioner
Tunmousse:
Tunfiskesalat
Sardiner med sennepsdressing
Marinerede muslinger
Artiskokbunde med kaviar
Tunmousse
#
2 ds tunfisk i tomat a ca. 125 g pr. stk.
2 spsk
citronsaft
1 spsk
kapers
100 g
mayonnaise
6 blade husblas
salt, peber
½ tsk mild paprika
¼-½ tsk karry
¼ tsk tørret basilikum
2½ dl piskefløde.
*
Hak tunfisken med en kniv eller i en blender med væden fra
dåsen, citronsaft og kapers.
Hæld blandingen i en skål.
Tilsæt mayonnaise og udblødt, smeltet husblas under konstant
omrøring.
Smag til med krydderier.
Sæt moussen koldt til den er halvstiv.
Rør den igennem og vend flødeskummet i.
Fyld moussen i en oliesmurt randform eller rundbundet skål
og
sæt den koldt 4 timer, gerne til næste dag.
Servering: Løs moussen langs kanten med spids kniv.
Dyp formen et øjeblik i varmt vand og vend moussen ud på
serveringsfadet.
Pynt med salatblade, citronbåde og dildkviste.
Server hjemmebagt rugbrød eller flute til.
Tunfiskesalat:
#
1 ds tunfisk naturel
1 ds artiskokhjerter
2 hårdkogte æg.
Marinade:
4 spsk olie
1½ spsk vineddike
salt, peber
1 tsk lys dijonsennep
2 tsk friskhakket basilikum, estragon eller ¼ tsk tørret.
Pynt med sorte og/eller grønne oliven.
*
Hæld væden fra tunfisken og del den mindre stykker.
Hæld artiskokhjerterne til afdrypning og halver dem.
Skær hårdkogte æg i kvarte. Anret alt taglagt i striber på
et fad.
Pisk marinaden sammen og hæld den over. Pynt med oliven.
Sardiner med sennepsdressing:
#
3 tomater
1-2 ds sardiner i olie
2 spsk lys dijonsennep
3-4 spsk olie
2½ spsk citronsaft
salt, peber.
Pynt: Finsnittet purløg.
*
Anret tomatskiverne taglagt på et fad.
Hæld olien fra sardinerne, gem den.
Anret sardiner over tomaterne.
Rør sennep sammen med olie fra sardinerne, rør op med olie
og
tilsæt citronsaft, salt og peber.
Hæld dressingen over sardinerne. Pynt med purløg.
Byd citronbåde og rugbrød til.
Marinerede muslinger:
#
1 stor ds muslinger naturel, ca. 250 g
3 tomater
1 spsk finhakket løg
2 dl fine, optøede ærter.
Marinade:
2 spsk olie
3 spsk muslingelage
1-1½ spsk citronsaft
salt, peber
1 fed knust hvidløg
1 spsk friskhakket estragon (¼ tsk tørret).
*
Hæld væden fra muslingerne og bland dem med tomatbåde,
hakket løg og ærter.
Pisk marinaden sammen og hæld den over og bland salaten
forsigtig.
Lad salaten trække mindst 1 time. Serveres med flute.
Artiskokbunde med kaviar:
#
1 ds artiskokbunde, ca. 8 stk.
1 dl creme fraiche
½ tsk lys dijonsennep
¼ tsk paprika
salt
1 ds kaviar
citronbåde.
*
Hæld artiskokbundene til afdrypning og anret dem på
salatblade.
Smag creme fraiche til med krydderier og læg en skefuld på
hver bund.
Pynt med kaviar.
Opdateret: 17/10/2025