Ideer til natmad med fiskekonserves

Ideer til natmad med fiskekonserves

 
4-6 portioner
Tunmousse:

Tunfiskesalat
Sardiner med sennepsdressing
Marinerede muslinger
Artiskokbunde med kaviar

 
Tunmousse
#
2 ds tunfisk i tomat a ca. 125 g pr. stk.
2 spsk citronsaft
1 spsk kapers
100 g mayonnaise
6 blade husblas
salt, peber
½ tsk mild paprika
¼-½ tsk karry
¼ tsk tørret basilikum
2½ dl piskefløde.

 
*
Hak tunfisken med en kniv eller i en blender med væden fra dåsen, citronsaft og kapers.
Hæld blandingen i en skål.
Tilsæt mayonnaise og udblødt, smeltet husblas under konstant omrøring.
Smag til med krydderier.
Sæt moussen koldt til den er halvstiv.
Rør den igennem og vend flødeskummet i.
Fyld moussen i en oliesmurt randform eller rundbundet skål og
sæt den koldt 4 timer, gerne til næste dag.

 
Servering: Løs moussen langs kanten med spids kniv.
Dyp formen et øjeblik i varmt vand og vend moussen ud på serveringsfadet.
Pynt med salatblade, citronbåde og dildkviste.
Server hjemmebagt rugbrød eller flute til.

 
Tunfiskesalat:
#
1 ds tunfisk naturel
1 ds artiskokhjerter
2 hårdkogte æg.
Marinade:
4 spsk olie
1½ spsk vineddike
salt, peber
1 tsk lys dijonsennep
2 tsk friskhakket basilikum, estragon eller ¼ tsk tørret.
Pynt med sorte og/eller grønne oliven.

 
*
Hæld væden fra tunfisken og del den mindre stykker.
Hæld artiskokhjerterne til afdrypning og halver dem.
Skær hårdkogte æg i kvarte. Anret alt taglagt i striber på et fad.
Pisk marinaden sammen og hæld den over. Pynt med oliven.

 
Sardiner med sennepsdressing:
#
3 tomater
1-2 ds sardiner i olie
2 spsk lys dijonsennep
3-4 spsk olie
2½ spsk citronsaft
salt, peber.
Pynt: Finsnittet purløg.

 
*
Anret tomatskiverne taglagt på et fad.
Hæld olien fra sardinerne, gem den.
Anret sardiner over tomaterne.
Rør sennep sammen med olie fra sardinerne, rør op med olie og
tilsæt citronsaft, salt og peber.
Hæld dressingen over sardinerne. Pynt med purløg.
Byd citronbåde og rugbrød til.

 
Marinerede muslinger:
#
1 stor ds muslinger naturel, ca. 250 g
3 tomater
1 spsk finhakket løg
2 dl fine, optøede ærter.
Marinade:
2 spsk olie
3 spsk muslingelage
1-1½ spsk citronsaft
salt, peber
1 fed knust hvidløg
1 spsk friskhakket estragon (¼ tsk tørret).

 
*
Hæld væden fra muslingerne og bland dem med tomatbåde, hakket løg og ærter.
Pisk marinaden sammen og hæld den over og bland salaten forsigtig.
Lad salaten trække mindst 1 time. Serveres med flute.

 
Artiskokbunde med kaviar:
#
1 ds artiskokbunde, ca. 8 stk.
1 dl creme fraiche
½ tsk lys dijonsennep
¼ tsk paprika
salt
1 ds kaviar
citronbåde.

 
*
Hæld artiskokbundene til afdrypning og anret dem på salatblade.
Smag creme fraiche til med krydderier og læg en skefuld på hver bund.
Pynt med kaviar.

 


 

Opdateret: 17/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙