Tid: 40 min. I alt: 4 timer. 4-6 portioner
# Ingredienser
1 pk. helbladet, frossen spinat, 500 g
500 g hakket skinkesmåkød
125 g hakket fersk spæk
1 finhakket løg
1-2 fed knust hvidløg
2 spsk finthakket basilikum
2 spsk finthakket persille
2 spsk finthakket kørvel
1 spsk finthakket frisk rosmarin
1 spsk hakket grøn madagascarpeber
100 g kogt let røget skinke
1 dl piskefløde
4 æg
salt
250 g frossen kyllingelever
25 g smør
store tynde spækskiver til foring af formen.
* Tilberedning
Optø spinaten så meget, at den kan hakkes med en kniv.
Læg den til afdrypning i en sigte. Knug til sidst resten af
væden af.
Rør det hakkede kød med alle ingredienserne undtagen
kyllingelever.
Skær skinken i meget små terninger. Sæt farsen i køleskabet
i ca. 2 timer.
Halver kyllingeleverne.
Brun dem i smør, så de er pænt brune, men ikke gennemstegte.
Fór en stor og dyb postejform med store, tynde spækskiver.
Det er nemmest at få slagteren til at skære dem på sin
pålægsmaskine
for at få dem tynde nok. Læg en tredjedel af farsen i
formen.
Læg herover halvdelen af kyllingeleverne. Så fars, lever og
slut med fars.
Dæk terrinen med spæk og et låg med hul i eller folie,
med et par huller fra en gaffel.
Bag terrinen midt i ovnen ved 150°C i ca. 1½ time.
Tag den ud, når den er gennembagt. Fjern låget og lad afkøle
½ time.
Læg et tungt pres over, fx et spækbræt omviklet med folie og
et par mursten over. Lad terrinen afkøle helt under pres og
sæt den i køleskab, så snart den er kold.
Terrinen skal helst stå under pres mindst 12 timer.
Tag terrinen ud af formen. Dyp evt formen i varmt vand.
Lad spækket sidde på og skær terrinen i tynde skiver.
Fjern først spækket på tallerkenen. Det spises selvfølgelig
ikke med.
SERVERING
Server terrinen som forret, frokost eller som natmad blot
med grov flute.
Så strækker den til 8-10 personer.
Eller server den som middagsret med ovngratinerede kartofler
og tomatsalat.
Portionen er så til 4-6 pers.
OVNGRATINEREDE KARTOFLER
Skær 1 kg skrællede kartofler i skiver og læg dem lagvist i
et smurt ovnfast fad
med en blanding af 2 spsk hakket persille, purløg, 2 hakkede
skalotteløg samt
salt og peber. Hæld 3-4 dl bouillon i fadet.
Pensl kartoflerne med olie og bag dem midt i ovnen ved 200°C
i ca. 1 time.
Dryp af og til kartoflerne.
TIPS
Det afskårne fedt kan afsmeltes og bruges som krydderfedt.
Opdateret: 19/11/2025