Frikadeller til frokost, buffet og natmad

Frikadeller til frokost, buffet og natmad 

 
RØDVINSFRIKADELLER:
250 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
1 fed hvidløg
2 æg
1½ dl rasp
1 spsk grahamsmel
salt, peber
1½-2 dl rødvin
Fedtstof til stegning.

 
ØLFRIKADELLER:
300 g hakket flæskekød
200 g hakket oksekød
4-5 spsk mel
1 æg
1½-2 dl pilsnerøl, gerne lys
salt, peber
½-1 tsk merian
Fedtstof til stegning.

 
KRYDDERURTEFRIKADELLER:
250 g hakket flæskekød
250 g hakket oksekød
1 lille revet løg
1 fed knust hvidløg
salt, peber
1 spsk hakket persille
1 tsk basilikum
½ tsk timian
1 æg
4-5 spsk mel
1 dl bouillon
½-1 dl piskefløde
Fedtstof til stegning.

 
FRIKADELLER MED SOLSIKKEKERNER:
250 g hakket flæskekød
250 g hakket kalvekød
1 dl rasp
2 spsk mel
50 g solsikkekerner (kan udskiftes med grofthakkede valnødde- el. hasselnøddekerner)
1 dl hvidvin
1 dl bouillon (eller udelukkende bouillon)
salt, peber
1 æg
1 dl piskefløde
Fedtstof til stegning.

 
* Tilberedning
Til alle opskrifter røres farsen som almindelig fars.
Hviler 1 time og tilsættes evt. mere væske.
Sættes på panden som små frikadeller med dessertske el. stor teske.
Steger 3-4 min på hver side.

 
SERVERING:
Frikadellerne kan serveres blot med brød el. kartoffelsalat eller anden form for blandet salat.
For andre kartoffelsalater og blandede salater, se venligst under kartofler og salater.

 
KARRYKARTOFFELSALAT:
1 kg kolde kogte pillekartofler
2 spsk revet løg
150 g fine ærter
Marinade:
3 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt, peber
1 tsk lys dijonsennep.
Dressing:
150 g mayonnaise
2-2½ dl ymer
1½ tsk karry, udrørt i 1 spsk koldt vand,
salt, peber.
Purløg, tomatbåde.

 
Kartoflerne skæres i skiver og blandes med løg og ærter.
Marinaden piskes sammen og hældes over salaten. Alt blandes godt.
Mayonnaise og ymer blandes.
Karry røres ud i 1 spsk koldt vand og røres i dressingen sammen med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Dressingen hældes over salaten og alt blandes godt.
Pyntes med fintklippet purløg og tomatbåde el. med hårdkogt æg, sorte oliven og persille.

 
DILDKØDBOLLER TIL DRINKS:
500 g hakket flæskekød
3 spsk rå, lange ris
2 tsk tørret dild el. 2 spsk friskhakket
1 knsp muskatnød
1 tsk sellerisalt
1 lille revet løg
2½ dl hvidvin
2 spsk olie til stegning.

 
Ælt det hakkede kød med ris, krydderier, revet løg og ½ dl hvidvin.
Tril farsen til små kødboller. Brun dem på alle sider i olie.
Hæld resten af hvidvinen ved og kog bollerne møre ved svag varme under låg.
Vend dem af og til. Kog dem 30 min.
Server bollerne i panden drysset med friskhakket dild.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙