RØDVINSFRIKADELLER:
250 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
1 fed hvidløg
2 æg
1½ dl rasp
1 spsk grahamsmel
salt, peber
1½-2 dl rødvin
Fedtstof til stegning.
ØLFRIKADELLER:
300 g hakket flæskekød
200 g hakket oksekød
4-5 spsk mel
1 æg
1½-2 dl pilsnerøl, gerne lys
salt, peber
½-1 tsk merian
Fedtstof til stegning.
KRYDDERURTEFRIKADELLER:
250 g hakket flæskekød
250 g hakket oksekød
1 lille revet løg
1 fed knust hvidløg
salt, peber
1 spsk hakket persille
1 tsk basilikum
½ tsk timian
1 æg
4-5 spsk mel
1 dl bouillon
½-1 dl piskefløde
Fedtstof til stegning.
FRIKADELLER MED SOLSIKKEKERNER:
250 g hakket flæskekød
250 g hakket kalvekød
1 dl rasp
2 spsk mel
50 g solsikkekerner (kan udskiftes med grofthakkede valnødde-
el. hasselnøddekerner)
1 dl hvidvin
1 dl bouillon (eller udelukkende bouillon)
salt, peber
1 æg
1 dl piskefløde
Fedtstof til stegning.
* Tilberedning
Til alle opskrifter røres farsen som almindelig fars.
Hviler 1 time og tilsættes evt. mere væske.
Sættes på panden som små frikadeller med dessertske el. stor
teske.
Steger 3-4 min på hver side.
SERVERING:
Frikadellerne kan serveres blot med brød el. kartoffelsalat
eller anden form for blandet salat.
For andre kartoffelsalater og blandede salater, se venligst under
kartofler og salater.
KARRYKARTOFFELSALAT:
1 kg kolde kogte pillekartofler
2 spsk revet løg
150 g fine ærter
Marinade:
3 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt, peber
1 tsk lys dijonsennep.
Dressing:
150 g mayonnaise
2-2½ dl ymer
1½ tsk karry, udrørt i 1 spsk koldt vand,
salt, peber.
Purløg, tomatbåde.
Kartoflerne skæres i skiver og blandes med løg og ærter.
Marinaden piskes sammen og hældes over salaten. Alt blandes
godt.
Mayonnaise og ymer blandes.
Karry røres ud i 1 spsk koldt vand og røres i dressingen
sammen med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Dressingen hældes over salaten og alt blandes godt.
Pyntes med fintklippet purløg og tomatbåde el. med hårdkogt
æg, sorte oliven og persille.
DILDKØDBOLLER TIL DRINKS:
500 g hakket flæskekød
3 spsk rå, lange ris
2 tsk tørret dild el. 2 spsk friskhakket
1 knsp muskatnød
1 tsk sellerisalt
1 lille revet løg
2½ dl hvidvin
2 spsk olie til stegning.
Ælt det hakkede kød med ris, krydderier, revet løg og ½ dl
hvidvin.
Tril farsen til små kødboller. Brun dem på alle sider i
olie.
Hæld resten af hvidvinen ved og kog bollerne møre ved svag
varme under låg.
Vend dem af og til. Kog dem 30 min.
Server bollerne i panden drysset med friskhakket dild.
Opdateret: 16/09/2025