# Ingredienser
4 skiver ost, halveret
½ kop surkål, veldrænet
1 spsk smeltet smør
1 dåse (225 g) kold croissant-dej
½ kop Thousand
Island-dressing
8 skiver sprængt oksebryst,
tyndt skåret (eller?)
1 tsk kommenfrø
(valgfrit)
* Tilberedning
Forvarm ovnen: Indstil
ovnen til 190 °C.
Beklæd en bageplade
med bagepapir eller en silikonemåtte.
Rul dejen ud og del
den i 8 trekanter.
Smør et tyndt lag
Thousand Island-dressing på hver trekant.
Placer en skive oksebryst
på hver trekant, efterfulgt af en
halv skive
schweizerost og en lille smule surkål.
Start fra den brede
ende af trekanten, og rul hver trekant tæt op, og
fold kanterne ind for
at holde fyldet fast.
Placer rullerne på den
forberedte bageplade.
Pensl hver med smeltet
smør og drys med kommenfrø efter behov.
Bag i 12-15 min eller
indtil de er gyldenbrune og hævede.
Lad dem køle let af og
server dem varme med ekstra dressing til at dyppe i.
Tid: 10 min. Samlet
tid: 25 min. Kalorier pr. portion: ~180. Portioner: 8 ruller
INFO
Reuben rolls er en amerikansk sandwich bestående af brød med
fyld af
corned beef, schweizisk ost og sauerkraut samt en thousand
island dressing.
Sandwichens ophav er usikkert, men den er opstået i det
østlige USA
formodentlig i de første årtier af 1900-tallet.
Sauerkraut eller surkål er fint snittet konserveret hvidkål.
Kålen opbevares lufttæt, og der opstår en mælkesyregæring,
som ændrer kålens smag og øger dens holdbarhed.
Samtidig bliver kålen lettere at fordøje, og mælkesyren
giver
en gunstig virkning på hele fordøjelsessystemet.
Den færdige surkål har været brugt som hovedingrediens i en
række retter med svinekød eller svinepølser.
Se opskrift her: Surkål, hjemmelavet |
let og godt på Kogebog.dk 💘
Opdateret: 29/11/2025