Tacosuppe i slowcooker

Tacosuppe i slowcooker 

 
# Ingredienser:
450 g hakket oksekød eller kalkun
1 dåse (410 g) majs, drænet
1 dåse (410 g) knuste tomater
1 dåse (410 g) kidneybønner, skyllede og drænede
1 dåse (410 g) tomatsauce
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 pakke tacokrydderi
450 g kyllinge- eller grønsagsbouillon
Salt og peber efter smag
Toppings: creme fraiche, koriander, revet ost, tortillachips, limebåde

 
* Tilberedning
Brun det hakkede oksekød i en stegepande ved middel varme,
indtil det er gyldenbrunt.
Hæld overskydende fedt fra og kom det i en slowcooker skål.
Tilsæt kidneybønner, majs, knuste tomater, tomatsauce, løg,
hvidløg og tacokrydderi.
Hæld bouillon over og rør godt. Krydr let med salt og peber.
Dæk til og kog ved lav varme i 6 til 8 timer eller ved høj varme i 3 til 4 timer.
Rør rundt før servering.
Pynt hver skål med creme fraiche, koriander, revet ost, tortillachips og
en limebåd som et sidste touch.

 
Forberedelsestid: 10 min | Tilberedningstid: 6 timer (lav) eller 3 timer (høj) |
Kalorier: 320 pr. portion | Portioner: 6

 
Slowcooker
En slowcooker har typisk temperaturer på mellem 70-98 °C
Tacosuppe i slowcookerog ofte to indstillinger: "Low" (omkring Tacosuppe i slowcooker73°C) og "High" (omkring Tacosuppe i slowcooker93°C).
Forskellen mellem de to indstillinger er primært den tid, det tager at nå temperaturen.
"High" indstillingen når den høje temperatur hurtigere, hvilket er ideelt, hvis du skal have maden klar på kortere tid. 
"Low"-indstilling: Tilberedning over en længere periode ved 73 °C - 4-6 timer
"High"-indstilling: Tilberedning over en kortere periode ved 93 °C - 2-3 timer
Maksimal temperatur: De fleste slowcookere har en maksimal temperatur på mellem
94−98°C for at forhindre, at maden koger over.

 
Eksempler på lavtemperatur-tilberedning:
Tjälknöl - almindeligvis elgkød, som ovnsteges ved 75°C i lang tid
Pochering - bruger en relativt lav temperatur i væske (ca. 70-80°C)
Simre - holdes lige under kogepunktet for vand (lavere end 98°C) og
over pocheringstemperatur (højere end 70-80°C)
Slow food - mad der tager relativt lang tid at tilberede/anrette

 
INFO
Taco er også en traditionel mexicansk madret, som består af en rullet og foldet majs-tortilla fyldt med spiselige substanser. En taco serveres på en flad tortilla. En anden traditionel variant er taco dorado (friteret taco), hvor en fyldt tortilla bliver rullet sammen og friteret til den er sprød.

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙