# Ingredienser:
450 g hakket oksekød eller kalkun
1 dåse (410 g) majs,
drænet
1 dåse (410 g) knuste
tomater
1 dåse (410 g)
kidneybønner, skyllede og drænede
1 dåse (410 g)
tomatsauce
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 pakke tacokrydderi
450 g kyllinge- eller
grønsagsbouillon
Salt og peber efter
smag
Toppings: creme fraiche,
koriander, revet ost, tortillachips, limebåde
* Tilberedning
Brun det hakkede
oksekød i en stegepande ved middel varme,
indtil det er
gyldenbrunt.
Hæld overskydende fedt
fra og kom det i en slowcooker skål.
Tilsæt kidneybønner,
majs, knuste tomater, tomatsauce, løg,
hvidløg og
tacokrydderi.
Hæld bouillon over og
rør godt. Krydr let med salt og peber.
Dæk til og kog ved lav
varme i 6 til 8 timer eller ved høj varme i 3 til 4 timer.
Rør rundt før
servering.
Pynt hver skål med
creme fraiche, koriander, revet ost, tortillachips og
en limebåd som et
sidste touch.
Forberedelsestid: 10
min | Tilberedningstid: 6 timer (lav) eller 3 timer (høj) |
Kalorier: 320 pr.
portion | Portioner: 6
Slowcooker
En slowcooker har
typisk temperaturer på mellem 70-98 °Cog ofte to indstillinger: "Low" (omkring
73°C) og "High" (omkring
93°C).
Forskellen mellem de
to indstillinger er primært den tid, det tager at nå temperaturen.
"High"
indstillingen når den høje temperatur hurtigere, hvilket er ideelt, hvis du
skal have maden klar på kortere tid.
"Low"-indstilling:
Tilberedning over en længere periode ved 73 °C - 4-6 timer
"High"-indstilling:
Tilberedning over en kortere periode ved 93 °C - 2-3 timer
Maksimal temperatur:
De fleste slowcookere har en maksimal temperatur på mellem
94−98°C for at
forhindre, at maden koger over.
Eksempler på
lavtemperatur-tilberedning:
Tjälknöl -
almindeligvis elgkød, som ovnsteges ved 75°C i lang tid
Pochering - bruger en
relativt lav temperatur i væske (ca. 70-80°C)
Simre - holdes lige
under kogepunktet for vand (lavere end 98°C) og
over
pocheringstemperatur (højere end 70-80°C)
Slow food - mad der
tager relativt lang tid at tilberede/anrette
INFO
Taco er også en traditionel mexicansk madret, som består af
en rullet og foldet majs-tortilla fyldt med spiselige substanser. En taco
serveres på en flad tortilla. En anden traditionel variant er taco dorado
(friteret taco), hvor en fyldt tortilla bliver rullet sammen og friteret til
den er sprød.
Opdateret: 30/11/2025