
6-8 pers.
# Ingredienser
250 g hvide bønner
150 g letsaltet flæsk
3 hakkede løg
evt. 1 spsk olie
2 fed hakket hvidløg
ca. 400 g snittet hvidkål eller spidskål
4 stilke bladselleri eller 200 g rodselleri
2 store gulerødder
5 flåede tomater
2 spsk hakket løvstikke eller ½ tsk tørret
2 spsk finhakket basilikum eller 1 tsk tørret
2 tsk timianblade
2-2½ l tynd oksebouillon/grundsuppe
250 g friske eller frosne bønner
150 g makaroni eller nudler
2 dl ærter
2 spsk hakket persille
evt. lidt reven muskatnød
reven parmesanost.
* Tilberedning
Bønnerne sættes i blød dagen i forvejen og
koges i iblødsætningsvandet tilsat salt og 1 spsk olie i 1-1½ time.
Flæsket uden svær skæres i terninger og ristes i en
tykbundet gryde.
Løg tilsættes og svitses med. Evt. tilsættes 1 spsk olie.
Hakket hvidløg, snittet kål, bladselleri skåret i ½ cm
stykker,
gulerodsterninger og flåede tomater skåret i kvarte samt
alt det hakkede grønne tilsættes sammen med bouillon.
Suppen kogerunder låg 15 min.
Brækket makaroni eller nudler samt bønner tilsættes
(frosne bønner skal tilsættes lidt senere).
Suppen koger videre 10 min.
Ærter og velafdryppede hvide bønner tilsættes, og suppen
koger endnu 2-3 min.
Smages til. Hældes i terrin/suppeskål og drysses med hakket
persille og
evt. friskrevet muskatnød.
Serveres med reven parmesanost og groft brød. Kan dybfryses.
INFO
Minestrone er en tyk italiensk suppe af grønsager og ofte
med pasta eller ris.
Der findes ingen fast opskrift, idet den oftest laves på
friske grønsager som
bønner, løg, selleri, gulerødder, tomat, oregano, timian og
fond på grønsager
eller kød. Suppen serveres ofte med parmesanost og brød.
Opdateret: 02/11/2025