
# Ingredienser
2 spsk olie
1 mellemstort løg, i tern
3 fed hvidløg, hakket
1 mellemstor jalapeño, i tern (valgfrit, til styrke)
1 tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
½ tsk røget paprika
4 kopper kyllingebouillon
1 dåse (400 g) hakkede tomater
1 dåse (400 g) sorte bønner, skyllet og drænet
1 kop majskerner (friske, frosne eller på dåse)
2 kopper kogt, strimlet kylling
¼ kop frisk koriander, hakket
Salt og peber efter smag
Saft af 1 lime
Toppings (valgfrit):
Sprøde
tortillastrimler eller knuste tortillachips
Tern af avocado
Revet ost (cheddar, havarti eller en blanding)
Creme fraiche
Skiveskåret jalapeño
Ekstra koriander til
pynt
* Tilberedning
Varm olien op i en
stor gryde ved middel varme.
Tilsæt løg, hvidløg og
jalapeño, og sauter i 3-4 min, indtil de er bløde.
Rør chilipulver,
spidskommen og røget paprika i, og steg i 1 min.
Tilsæt
kyllingebouillon, hakkede tomater, sorte bønner og majs til gryden.
Bring det i kog. Rør
den kogte kylling i.
Lad suppen koge i
10-15 min, så smagen kan blandes.
Tag suppen af varmen,
og rør limesaft og frisk koriander i.
Smag til med salt og
peber.
Øs suppen i skåle, og
top med dine yndlings-toppings. Server varm.
Tid: 10 min. Samlet tid: 35 min. Kcal: 320 kcal | 6 portioner
INFO
Tortilla er et fladbrød, som typisk laves af majsmel eller
hvedemel.
På spansk betyder "tortilla" en "lille kage". De
blev oprindelig lavet
af de indfødte folk i Mesoamerica.
Tortillas lavet med
majsmel er den oprindelige type, som
stadig er meget populær i Mexico og
Mellemamerika.
Se opskrift: Tortillaer af majsmel 💘
altid bedst på Kogebog.dk
Opdateret: 29/11/2025